Per Ucraïna Unida

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióЗа Єдину Україну!
Za Yedynu Ukrayinu!
(uk) За Єдину Україну! Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusPartit polític ucraïnès
Ideologia políticaConservadorisme social
Història
Creació2001
Governança corporativa
Seu
PresidènciaVolodímir Litvín

Lloc webhttp://www.zaedu.org.ua

Per Ucraïna Unida (ucraïnès За Єдину Україну! Za Yedynu Ukrayinu!) fou una coalició política d'Ucraïna fundada el desembre de 2001 per a presentar-se a les eleccions al Parlament d'Ucraïna de 2002.

Les eleccions parlamentàries de 2002[modifica]

A les eleccions parlamentàries de 2002 representava una coalició pro-presidencial, que rebia el suport del president Leonid Kutxma. A les eleccions, l'aliança va obtenir l'11,77% dels vots i un total de 102 dels 450 escons. L'Aliança va rebre una gran quantitat dels seus vots a la província de Donetsk d'Ucraïna Oriental i era formada per cinc partits:

Després de les eleccions[modifica]

L'aliança es va dissoldre quan Víktor Ianukòvitx es presentà com a cap del Partit de les Regions a les eleccions al Parlament d'Ucraïna de 2006 i el Partit dels Industrials i Empresaris d'Ucraïna es presentà amb el Bloc la Nostra Ucraïna-Autodefensa Popular. Treball d'Ucraïna es va fusionar en el Partit de les Regions a mitjans de 2007. A les eleccions al Parlament d'Ucraïna de 2007 el Grup d'Industrials i Empresaris d'Ucraïna hi va participar juntament amb el Partit de les Regions.

El Partit Popular (abans Partit Agrari d'Ucraïna) formà part del Bloc Litvín, que va obtenir el 2,44% dels vots i cap escó a les eleccions de 2006. A les eleccions parlamentàries de 2007 formà part del Bloc Litvín que va obtenir 20 dels 450 escons.

A les eleccions de 2007, el Partit Popular Democràtic va formar part d'Actius Regionals d'Ucraïna i tampoc va obtenir representació parlamentària.

Enllaços externs[modifica]