Pere Ferrer i Batlle

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPere Ferrer i Batlle
Biografia
Naixement27 juny 1899 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort10 agost 1966 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Ciutat de Mèxic, Mèxic
Diputat a les Corts republicanes

16 març 1936 – 2 febrer 1939

Circumscripció electoral: Barcelona (capital)
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Madrid Modifica el valor a Wikidata
OcupacióFarmacèutic
PartitERC

Pere Ferrer i Batlle (Barcelona, 27 de juny de 1899 - Ciutat de Mèxic, 10 d'agost de 1966) fou un farmacèutic i polític català, diputat a les Corts Espanyoles durant la Segona República.

Militant d'ERC, era amic personal de Miquel Badia i Capell, a qui va ajudar a exiliar-se a Colòmbia després dels fets del 6 d'octubre de 1934. Arran de la prohibició d'Estat Català en va fer d'aixopluc legal a través de l'Associació Cultural Catalunya.

A les eleccions generals espanyoles de 1936 fou elegit diputat per Barcelona ciutat dins del Front d'Esquerres. Durant la guerra civil espanyola fou vocal en diverses comissions parlamentàries i subsecretari de Treball i Assistència Social, en el Ministeri de Treball d'Espanya, sota els ministres d'ERC, Joan Lluhí i Vallescà, Josep Tomàs i Piera i Jaume Aiguader i Miró.

En 1939 es va exiliar a França, i d'allí el 1941 marxaren a Mèxic a bord del Quanza. S'establí primer a Veracruz i després a Ciutat de Mèxic, on va tenir una farmàcia amb Francesc Farreras i Duran. El 1954 fou fundador i tresorer de la Fundació ProPàtria, per tal d'assegurar el finançament de la Generalitat de Catalunya a l'exili.

Enllaços externs[modifica]