Plaça de Bous de València

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Plaça de bous de València.

La Plaça de Bous de València va ser construïda entre els anys 1850 i 1860 en el solar d'una plaça anterior que per problemes de pressupost mai va arribar a acabar-se. És neoclàssic, inspirada en l'arquitectura civil romana, el teatre de Flavio Marcelo (Colosseu), o l'amfiteatre de Nimes (França).

Va ser construïda per l'arquitecte valencià Sebastià Monleón Estellés. Es tracta d'un cos poligonal de 48 costats, amb més de 17 metres d'altura i 52 de diàmetre del redol.

La Plaça de Bous de prop

Amb aquestes dimensions la fan una de les places més grans de l'Estat Espanyol. Es troba situada al costat de l'Estació del Nord de València.

Durant el pas dels anys, la seua gestió ha anat alternant-se, havent estat gestionada tant per empresa privada com per gestió directa per la pròpia Diputació de València. Actualment és propietat de l'Hospital General de València, sent administrada per la Diputació Provincial.

Disposa d'accessos amb les línies 3 i 5 de Metrovalencia a l'estació de Xàtiva.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Plaça de Bous de València
Portal

Portal de la ciutat de València

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]


Coord.: 39° 28′ 00″ N, 0° 22′ 35″ O / 39.466667,-0.376250