Plantilla Discussió:Mètodes anticonceptius

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Respecte als mètodes naturals[modifica]

No crec que tingui sentit incloure dins d'una plantilla el comentari sobre l'eficàcia:

Aquests són tan poc fiables que no són considerats mètodes anticonceptius per a molts professionals de la planificació familiar, com per exemple l'associació de planificació familiar de Catalunya i Balears, APFCB.<ref>[http://www.apfcib.org/php/contracepcio.php# DES DE L'APFCB NO CONSIDEREM MÈTODES CONTRACEPTIUS L'OGINO-KNAUS (ABSTINÈNCIA PERIÒDICA) NI LA MARXA ENRERA PER LA SEVA BAIXA EFICÀCIA] Associació de planificació familiar de Catalunya i Balears, APFCB</ref>

Puntulitzem:

1. No és el lloc en un índex, on fer valoracions sobre eficàcia d'un mètode, això s'hauria de fer en l'article en qüestió.

2. El mètode Ogino-Knauss, és un mètode amb una baixa eficàcia, i té un interès "històric".

3. Tot i que l'article esmentat ho posa en el mateix sac la marxa enrera no té res a veure amb els mètodes anticonceptius d'abstinència periòdica.

Dels punts 2 i 3 dedueixo una ignorància sobre el tema, ja que no crec que sigui un problema de mala fe.

El mètode Ogino-Knauss, va representar un gran avenç en el control de la natalitat quan els únics mitjans anticonceptius eren l'abstinència absoluta o les relacions sexuals sense penetració, la marxa enrera o l'avortament. Com diu una amiga de la feina, metgessa i que n'ha fet moltes classes d'aquests mètodes, l'Ogino bé es mereixeria una plaça o un carrer a cada poble.

Els mètodes actuals d'abstinència periòdica tenen una seguretat inferior a la píndola. Actualment en el nostre ambient el mètode més emprat és el sintotèrmic.

En quan a bibliografia, seria bo que miréssiu: "Anticoncepción Con Métodos Naturales" de la sèrie de "Protocolos de la Sociedad Española de Ginecología y Obstetricia (SEGO)". 2006 (i ara actualitzada). On ja en la seva primera frase ens situa: "La Planificación Familiar Natural, según la Organización Mundial de la Salud (OMS) [1], comprende las técnicas para evitar o conseguir una gestación basándose en la observación de signos y síntomas naturales de las fases fecunda e infecunda del ciclo menstrual."

  1. Planificación natural de la familia, Guía para la prestación de servicios. OMS Ginebra 1989, 84 p.

--Jmarchn (disc.) 21:31, 20 maig 2010 (CEST)[respon]

Traiem l'article de la plantilla doncs. Es pot posar si voleu de moment l'article amb aquests mètodes dins de la categoria de contracepció, potser també a la de història, però actualment i als Països Catalans NO es considera un mètode vàlid i no hauria d'estar a la plantilla, com no l'és a cap altre tipus de document de la nostra època que parli del tema. Cap persona, i en particular cap dona, que són les afectades, es fiarà avui de que sigui un dia tal o de tenir una temperatura qual, això es fa al tercer món, on hi ha llocs sense condons ní píndoles.--Tibidabo (disc.) 08:34, 21 maig 2010 (CEST)[respon]