Plat combinat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un plat combinat és una mena de plat únic ofert a alguns bars i restaurants que es caracteritza per servir un plat, sovint ovalat, amb un tros de tall (carn a la planxa, botifarra, peix, etc.) i diversos acompanyaments (típicament, almenys amanida i patates fregides), entre els quals sol haver productes fregits. La idea és oferir un plat ràpid de preparar al moment, econòmic i variat.

En aquests locals, és típic que hi hagi una desena de plats combinats, la majoria dels quals comparteixen molts ingredients o de vegades només canvia el producte principal, i es mostren en cartells o menús amb fotos i un nombre consecutiu. Aquests plats, doncs, no solen tenir un nom sinó un número, diferent a cada establiment, seguit d'una enumeració dels productes que conté i gairebé sempre una foto orientativa.

Els productes principals que caracteritzen cada un poden ser, per exemple, carn a la planxa, com costelles de porc, llom, bistec, llibrets de llom, etc.; peix (lluç, tonyina, peixets de platja, etc.) fregit o a la planxa, sípia a la planxa, ous ferrats, pollastre a l'ast, botifarra, etc.

Acompanyaments clàssics als plats combinats[modifica]