Platja d'en Bossa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaPlatja d'en Bossa
Imatge
TipusRessort marítim Modifica el valor a Wikidata
Localització
MunicipiSant Josep de sa Talaia i Eivissa
LocalitzacióLocalització de Sant Josep de sa Talaia.png
Map
 38° 54′ N, 1° 24′ E / 38.9°N,1.4°E / 38.9; 1.4
Dades i xifres
Mida20 (amplada) × 2.700 (longitud) m
Activitat
Instal·lacions i serveisDutxes, hotels, escola i
lloguer d'embarcacions

La platja d'en Bossa és una de les platges més llargues de l'illa d'Eivissa, repartida entre els municipis d'Eivissa (700 m) i Sant Josep de sa Talaia (2.000 m).

Està situada al sud-est de l'illa, prop de l'aeroport, a 3 km d'Eivissa, amb vistes a Dalt Vila, i a 18 de Sant Josep de sa Talaia. Es pot accedir des d'Eivissa en direcció a l'aeroport, o des del barri de ses Figueretes.

Té una estructura de badia oberta a l'est exposada al vents forts, però sempre de mar a terra, apreciada pels surfistes. La sorra és fina i blanca d'origen natural, amb una amplada de 20 a 30 m. El fons és també de sorra amb poca profunditat: a 25 m la profunditat és de mig metre i a 50 m mar endins és d'1 m. A l'extrem de la platja hi ha la torre de sa Sal Rossa, una torre de defensa ben conservada. L'alta urbanització fa que disposi d'amplis serveis. Disposa d'un parc aquàtic i un mercat artesà setmanal.

En aquesta platja s'hi troba el que és considerat el restaurant més car del món, el Sublimotion, del cuiner madrileny Paco Roncero.

Ubicació[modifica]

Es pot arribar amb cotxe, bicicleta o bus des de la ciutat d'Eivissa, a 4 km de distància. Aparcar és relativament fàcil, ja que hi ha aparcaments disponibles al llarg del recorregut, normalment prop dels restaurants més populars.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Platja d'en Bossa