Població estadística

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Població (estadística))

La població estadística, també anomenada univers o col·lectiu, és, en estadística, el conjunt d'elements de referència sobre el qual es realitzen les observacions.[1][2][3][4]

En epidemiologia, una població és un conjunt de subjectes o individus amb determinades característiques demogràfiques, o també els participants en un estudi epidemiològic, d'on s'obté la mostra, de la qual es vol extrapolar els resultats d'aquest estudi (inferència estadística). El nombre d'elements o subjectes que componen una població estadística és igual o major que el nombre d'elements que s'obtenen d'aquesta en una mostra (n).

Tipus de població[modifica]

Hi ha diferents tipus de poblacions, que són:

  • Població base: és el grup de persones designades per les característiques següents: personals, geogràfiques o temporals, que són elegibles per a participar en l'estudi.
  • Població mostrejada: és la població base amb criteris de viabilitat o possibilitat de fer el mostreig.
  • Mostra estudiada: és el grup de subjectes de què es recullen les dades si es realitzen les observacions, i és realment un subgrup de la població mostrejada i accessible. El nombre de mostres que es pot obtenir d'una població és una o més d'una.
  • Població diana: és el grup de persones per al qual es va projectar aquest estudi, la classificació característica d'aquestes, la qual cosa fa el model d'estudi per al projecte establert.

Nota[modifica]

  1. Robert Russell Johnson; Patricia J. Kuby. Elementary statistics. Cengage Learning, 23 febrer 2007, p. 7–. ISBN 9780495383864. 
  2. «Población estadística» (en castellà). [Consulta: 27 gener 2022].
  3. «What does statistical population mean?». [Consulta: 30 gener 2022].
  4. Population. MathWorld (anglès)

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]