Pols binaural

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Els polsos o tons binaurals són artefactes de processament auditiu, els sons o aparent, la percepció que es planteja en el cervell per a determinats estímuls físics. Aquest efecte va ser descobert el 1839 per Heinrich Wilhelm colom.

El cervell produeix un fenomen resultant de pulsacions de baixa freqüència en el volum i la localització del so d'un so es percep quan dos tons en diferents freqüències lleugerament es presenten per separat, un a cadascuna de les orelles d'un subjecte, utilitzant auriculars estèreo. Un to més astut que es percep, com si els dos tons barrejats naturalment, fora del cervell. La freqüència dels tons han de ser per sota dels 1.000-1.500 hertzs per la pallissa a ser escoltat. La diferència entre les dues freqüències ha de ser petit (per sota de 30 Hz) per l'efecte es produeixi, en cas contrari, els dos tons es reproduirà per separat i va vèncer, sense ser percebuts.

Binaural beats són d'interès per a la investigació dels neurofisiòlegs el sentit de l'oïda. En segon lloc, binaural beats informes, influir en el cervell d'una manera més subtil a través de la sincronització de les ones cerebrals [1] [2] i es pot utilitzar per reduir l'ansietat [3], i tenen altres beneficis per a la salut com ara el control sobre el dolor [4].

Acústica de fons[modifica | modifica el codi]

Interauricular diferències de temps (ITD), de binaural beats

Per a la localització del so de les anàlisis del sistema auditiu humà diferències de temps entre les dues orelles interaural dins dels rangs de freqüència petites, anomenades bandes crítiques. Per freqüències per sota de 1000 a 1500 Hz interaural diferències de temps s'avaluen de diferències de fase entre els dos senyals interaural oïda. [5] El so que es percep és també va avaluar a partir de l'anàlisi dels dos senyals oïda.

Si és diferent dels tons purs (senyals sinusoïdals amb diferents freqüències) es presenten a cada orella, hi haurà fase dependent del temps i el temps de les diferències entre ambdós oïdes (vegeu la figura amunt). El so percebut depèn de la diferència de freqüències entre els dos senyals a cau d'orella:

  • Si la diferència de freqüència entre l'oïda senyals és menor del que alguns hertzs, el sistema auditiu pot seguir els canvis en les diferències de temps interaural. Com a resultat es percep un esdeveniment auditiu, que es mou a través del cap. La direcció correspon a la percepció de la diferència horària interaural instantània.
  • Per a les diferències de freqüència lleugerament més gran entre els senyals de l'orella (més de 10 Hz) el sistema auditiu no pot més seguir els canvis en els paràmetres interaural. Un cas auditiva apareix difusa. El so correspon a una superposició dels dos senyals de l'oïda, el que significa l'amplitud i la intensitat estan canviant ràpidament (vegeu la figura en el capítol anterior).
  • Per a les diferències de freqüència entre els senyals d'oïda per sobre de 30 Hz l'efecte còctel comença a treballar, i el sistema auditiu és capaç d'analitzar els senyals de l'orella es presenten en termes de dues fonts de so diferents en dos llocs diferents, i dos senyals diferents percebuts són.

Binaural beats també es pot observar sense auriculars, que apareixen quan es juga dos tons purs diferents a través d'altaveus. El so que es percep és molt similar: amb esdeveniments auditius que es mouen per la sala, a les diferències de baixa freqüència, i el so es difonen en les diferències de freqüència lleugerament major. A diferències de freqüència de so més grans fonts d'aparent localitzat semblants.

Història[modifica | modifica el codi]

Heinrich Wilhelm colom descobert binaural beats el 1839. Si bé les investigacions sobre ells va continuar després que, el tema segueix sent una mena de curiositat científica fins 134 anys més tard, amb la publicació de l'article Gerald Oster "Beats auditiu al cervell" (Scientific American, 1973). article Oster identificats i muntats les illes disperses de la investigació pertinent, ja que Paloma, que ofereix una entesa nou (i dels coneixements de laboratori) a la investigació sobre binaural beats.

En particular, Oster va veure binaural beats com una poderosa eina per a la investigació cognitiva i neurològica, com ara abordar qüestions com els animals localitzar sons en el seu entorn en tres dimensions, així com la notable capacitat dels animals per seleccionar i centrar-se en els sons específics en un mar de soroll (el que es coneix com l'efecte còctel "part").

Oster examinar també binaural beats per ser un instrument potencialment útil de diagnòstic mèdic, no només per trobar i avaluar impediments auditius, sinó també per obtenir condicions neurològiques en general. (Binaural beats involucren diferents vies neurològiques de processament auditiu normal.) Per exemple, Oster ha comprovat que alguns dels seus súbdits, que no podia percebre binaural beats patir la malaltia de Parkinson. En un cas concret, Oster va ser capaç de seguir el tema a través d'un tractament d'una setmana de durada de la malaltia de Parkinson, en primer lloc, el pacient no podia percebre binaural beats, però a finals de la setmana del tractament, el pacient va ser capaç d'escoltar.

En corroboren un estudi anterior, Oster també va informar de les diferències de gènere en la percepció dels batecs. En concret, les dones semblaven experimentar dos pics separats en la seva capacitat de percebre binaural beats - pics possiblement es correlaciona amb punts específics del cicle menstrual (començament de la menstruació i aprox. 15 després). Aquestes dades van portar a preguntar-me si Oster binaural beats podrien ser utilitzats com una eina per mesurar el nivell relatiu dels estrògens. [1]

Els efectes de binaural beats en la consciència es va examinar en primer lloc pel físic Thomas Campbell i l'enginyer elèctric Mennerich Dennis, que sota la direcció de Robert Monroe, va tractar de reproduir una impressió subjectiva de 4Hz oscil lació que s'associa amb l'experiència fora del cos [7]. Sobre la base de les seves conclusions, Monroe va crear la tecnologia binaural-beat indústria d'auto-desenvolupament mitjançant la formació, l'Institut Monroe, en l'actualitat la investigació i l'organització caritativa binaural educació.


Fisiologia[modifica | modifica el codi]

La sensació de binaural beats es creu que s'originen en el nucli olivar superior, una part del tronc cerebral. Ells semblen estar relacionats amb la capacitat del cervell per a localitzar les fonts dels sons en tres dimensions i realitzar el seguiment en moviment sons, que també implica colículo inferior (CI) neurones. [8] En el cas d'arrossegament, l'estudi de la ritmicitat proporciona informació detallada sobre la comprensió de processament de la informació temporal en el cervell humà. ritmes auditiu ràpid arrossegar respostes motores en els estats de sincronització constant estable sota i per sobre llindar conscient la percepció. Les regions activades inclouen sensoriomotor primària i cingulada zones, àrees premotores bilaterals operculat, bilaterals SII, l'escorça prefrontal ventral, i, subcortically, putamen ínsula anterior, i el tàlem. Dins de la regió del cerebel, hemisferis i vermis anterior ipsilateral al moviment es va fer de manera significativa activat. modulacions de seguiment temporal, a més, activa predominantment prefrontal dreta, cingular això, i les regions intraparietal, així com posteriors hemisferis del cerebel. [9] Un estudi dels subjectes afàsics que tenia un greu atac d'apoplexia en comparació subjectes normals, va mostrar que el subjecte afàsic no podia sentir la binaural beats mentre que els subjectes normals poden.

Hipotètics efectes sobre la funció cerebral


Binaural beats pot influir en les funcions del cervell d'una forma més dels relacionats amb l'audició. Aquest fenomen s'anomena la següent freqüència de resposta. El concepte és que si un rep un estímul amb una freqüència en el rang de les ones cerebrals, la freqüència de les ones cerebrals predominants es diu que és probable que es desplacin cap a la freqüència de l'estímul (un procés anomenat arrossegament). [11] A més, binaural beats s'han documentat creïble per referir tant a la percepció de l'espai i el reconeixement auditiu de música, i, d'acord amb la següent freqüència de resposta, l'activació de diversos llocs en el cervell.

L'estímul no ha de ser fonètica, sinó que també poden ser visuals o una combinació de [fonètica i visual 18] (un exemple seria Dreamachine). No obstant això, utilitzant les freqüències alfa amb aquests estímuls poden desencadenar l'epilèpsia fotosensible.

Percepció de l'audició humana es limita a la gamma de freqüències de 20 Hz a 20.000 Hz, però les freqüències de les ones cerebrals humanes estan per sota de 40 Hz Per donar compte d'aquesta manca de percepció, les freqüències binaurals fantàstic s'utilitzen. Batre les freqüències de 40 Hz s'han produït en el cervell amb el so binaural i mesurats experimentalment [19].

Quan la freqüència de pulsació percebuda correspon a al delta, theta, alfa, beta o gamma, gamma de freqüències d'ones cerebrals, les ones cerebrals per arrossegar o passar a la freqüència de pulsació. [20] Per exemple, si una ona sinusoïdal 315 Hz es juga en el orella dreta i un 325 Hz un a l'orella esquerra, el cervell és arrossegat cap a la freqüència de pulsació de 10 Hz, en el rang alfa. Des rang alfa s'associa amb la relaxació, això té un efecte relaxant o si en el rang de beta, l'estat d'alerta més. Un experiment amb l'estimulació de so binaural usant freqüències de superar en la gamma Beta en alguns dels participants i Delta / gamma theta d'altres participants, que es troba un millor rendiment i la vigilància de l'estat d'ànim en els corresponents a l'estat de vigília alerta d'estimulació gamma Beta. [21] [22]

Binaural fantàstic estimulació s'ha utilitzat bastant extensament per induir una varietat d'estats de consciència, i hi ha hagut una mica de treball pel que fa als efectes d'aquests estímuls en la relaxació, concentració, atenció, i estats de consciència. [2] Els estudis han demostrat que amb accions repetides de distingir els sons de freqüència estreta que l'adequació de plàstic del cervell passa per les freqüències formació [23] i és capaç d'equilibrar l'asimetria hemisfèrica [24].

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pols binaural Modifica l'enllaç a Wikidata