Portal:Còmics

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Portal:Còmics   Viquiprojecte:Còmic

Viquiportal del Còmic

Yellow kid001.gif

Un còmic (també conegut per Tebeo i Historieta, en castellà o patufet, per ser la publicació d'aquest tipus més coneguda del segle XX en català), és una narració realitzada mitjançant una successió d'imatges dibuixades o pintades sobre un suport pla i estàtic, normalment paper. Tot i el nom de còmic, poden no tenir un caràcter humorístic o dedicar-se al públic adult. La integració de texts al seu sí, no és necessària i hi ha moltes historietes «mudes», és a dir, sense texts. D'altra banda, molts estudiosos consideren que un còmic només ho és en tant que és reproduït i difós per mitjans mecànics, de tal forma que situen l'inici del còmic el 1829, quan el suís Rodolphe Töpffer va publicar el seu primer àlbum. Altres estudiosos, en canvi, no exigeixen que un còmic siga difòs de forma massiva per a considerar-la com a tal i situen les primeres mostres d'aquest art en l'Antic Egipte. Més sobre els còmics...

Article destacat

Alpha FlightVol Alfa») és un supergrup pancanadenc de ficció, propietat de la Marvel i protagoniste dels seus propis còmics homònims: creats pel dibuixant John Byrne l'any 1979, el grup al complet aparegué per primera volta en el número 120 de la sèrie Uncanny X-Men, en la qual treballava Byrne. Sovint lligats als X-Men i, especialment, al personatge també canadenc de Llobató, Alpha Flight obtingueren col·lecció pròpia l'any 1983, també a càrrec de Byrne. D'ençà, la història del grup i els seus membres ha evolucionat al llarg de quatre volums i moltes aparicions en altres títols.

Els Alpha Flight són rellevants dins els còmics superheroics per ser un grup estrictament canadenc però heterogeni que, en l'origen, incloïa personatges representatius de quasi totes les províncies canadenques, com per exemple natius de les Primeres Nacions o francòfons del Quebec: un d'ells, Northstar, és el primer superheroi obertament homosexual i catòlic.

L'última aparició d'Alpha Flight en còmics fou l'any 2012, però en 2011 el director de cinema Vincenzo Natalli (Cube) es va oferir a dirigir una pel·lícula d'acció amb estos personatges.

Actualitat

Moebius (1938-2012)
Del 27 al 29 de març
13 de gener
2 de gener
23 de desembre del 2013
30 de novembre

Sabíeu que

Còmic català

Còmics en Català.

C: Còmic en català, Cavall Fort, E: En Patufet, Espirú i Fantàstic J: Jep i Fidel, H: Història i Llegenda, L: Les aventures de Pere Vidal, M: Massagran, O: Orn, T: Tallaferro, Tretzevents

Articles sol·licitats

Per CREAR

EDITORIALS
C: Editorial Casals E: Ediciones B

Per MILLORAR

D'ALTRESPortals i wikis relacionats

Portal:Manga
Portal:Terra Mitjana
Portal:Arts Visuals
Portal:Art
Manga i anime:
tot allò relacionat
amb els Japons
La Terra Mitjana:
sobre la mitologia
de Tolkien
Arts visuals:
cinema, pintura,
fotografia...
Art en general:
literatura, música,
teatre...

Col·labora

Comic Books.png

Ajudeu-nos a augmentar la informació sobre el còmic...

  • Completant un esborrany de còmics.
  • Creant o millorant qualsevol dels articles sol·licitats.
  • Traduint qualsevol article que falti dels portals de còmic en anglès o en qualsevol altra llengua.
  • Marcant amb la plantilla {{esborrany de còmic}} aquells articles relacionats extremadament menuts que trobeu.

Podeu fer suggeriments a la pàgina de discussió del viquiportal.

Directori

Ajuda

Si teniu dubtes o problemes mentre redacteu algun article...

Enllaços