Pretty Ladies

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaPretty Ladies

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióMonta Bell Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Director artísticJames Basevi i Cedric Gibons
ProduccióMonta Bell Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióJames Basevi Modifica el valor a Wikidata
GuióAlice D.G. Miller
FotografiaIra H. Morgan Modifica el valor a Wikidata
VestuariEthel P. Chaffin
ProductoraMGM
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1925 Modifica el valor a Wikidata
Durada74 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès
cap valor Modifica el valor a Wikidata
RodatgeLos Angeles Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereComèdia dramàtica
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0016241 Letterboxd: pretty-ladies Allmovie: v106544 TCM: 1930 AFI: 11428 TMDB.org: 184876 Modifica el valor a Wikidata

Pretty Ladies és una pel·lícula estatunidenca muda dramàtico- còmica del 1925 protagonitzada per ZaSu Pitts i distribuïda per la Metro-Goldwyn-Mayer. La pel·lícula és una recreació fictícia de la famosa Ziegfeld Follies. Dirigida per Monta Bell, la pel·lícula va ser escrita per Alice D.G. Miller i presentava intertítols escrits per Joseph Farnham.

Argument[modifica]

Maggie treballa en el Follies de Flo Ziegfeld, tot i que no és molt bonica. Una nit, durant un número, cau al fossat de l'orquestra sobre Al, un dels tambors. Els dos joves comencen a festejar i s'enamoren. Al escriu un número que dedica a Maggie, declarant-li el seu amor. Després del casament, Maggie està esperant un nadó i decideix abandonar l'escenari. D'altra banda, Al comença una brillant carrera com a compositor. En l'apogeu de la seva fama, es troba treballant amb Selma, l'estrella de l'espectacle, que li demana noves cançons. El músic marxa a Atlantic City per treballar per la revista juntament amb la cantant.

Maggie s'assabenta dels tripijocs de Selma per endur-se el seu marit. Però quan aquest torna penedit, el perdona i l'acull a casa

Producció[modifica]

Pretty Ladies marca la primera aparició de "Lucille Le Sueur", després coneguda com a Joan Crawford. Segons Lawrence J. Quirk, autor de The Films of Joan Crawford , aquesta pel·lícula va ser l'única de Crawford amb el seu nom real. (Crawford també s'anunciava com LeSueur en una "Gira als estudis de la MGM" per promocionar els seus films.

També va ser el debut de Myrna Loy (encara actuant sota el seu cognom real, Williams), i que va signar un contracte de set anys amb la Warner Brothers l'any següent any (1926) i després amb la MGM, convertint-se en una estrella el 1934 amb la pel·lícula de The Thin Man.

Repartiment[modifica]