Capital d'inversió

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Private equity)

El capital d'inversió (en anglès, private equity), en les finances, és una classe d'actiu que consisteix en valors borsaris d'empreses que no cotitzen en una borsa de valors.[1]

Una inversió de capital privat, en general, serà realitzada per una empresa de capital d'inversió, una empresa de capital de risc o un àngel inversor. Cadascuna d'aquestes categories d'inversors té el seu propi conjunt d'objectius, preferències i estratègies d'inversió; tanmateix, totes proporcionen capital de treball a una empresa amb l'objectiu de nodrir l'expansió, el desenvolupament de nous productes o la reestructuració de l'operativa, la gestió o la propietat de l'empresa.[2]

El capital d'inversió sovint s'agrupa en una categoria més àmplia anomenada «capital privat» (private capital), generalment usada per descriure el capital que dona suport a llarg termini a l'estratègia d'inversió ilíquida.

Principals formes d'actuació[modifica]

  • Capital de risc: s'inverteix en un nou negoci o se n'expandeix un de mida petita;
  • Buy-out: s'adquireix una empresa d'una mida important o almenys una part significativa;
  • Situacions extraordinàries: s'inverteix en empreses que passen per dificultats financeres o canvis importants, com són canvis reglamentaris o en la tendència del mercat.

Principals empreses de capital d'inversió (2007)[Cal actualitzar][cal citació][modifica]

Organitzacions[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Capital d'inversió
  1. [Enllaç no actiu]An Introduction to Private Equity Arxivat 2016-01-05 a Wayback Machine., incloent diferències en la terminologia.
  2. «Private Company Knowledge Bank». Privco.com. [Consulta: 18 maig 2012].