Projecte WomanStats

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Projecte WomanStats (en anglès WomanStats Project, literalment "projecte d'estadístiques sobre la dona") és una investigació (finançada per donants) i un projecte de base de dades (allotjada a la Universitat Brigham Young) que "busca de reunir dades estadístiques detallades sobre la situació de les dones a tot el món, i per connectar aquestes dades amb les dades sobre la seguretat dels estats",[1] essent molt completa.[2] Per a obtindre aquestes dades es fa una recerca de la literatura existent i es realitzen entrevistes a experts per trobar la informació qualitativa i quantitativa sobre més de 300 indicadors de la situació de les dones en 174 països amb poblacions d'almenys 200.000 habitants. L'accés a la base de dades en línia és lliure.[3]

Ofereix una sèrie de mapes que agrupen part de la informació disponible de forma gràfica.

Referències[modifica]

  1. D'Anieri, Paul J. International Politics: Power and Purpose in Global Affairs. Wadsworth Publishing (2009), 104.
  2. "Facts & Statistics on Women," Singapore Council of Women's Organisations, http://www.scwo.org.sg/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=35.
  3. Valerie Hudson, "Harvard Kennedy School - The WomanStats Database: A Resource for Researchers, Students, Advocates, and Policymakers, Valerie Hudson, Professor of Political Science" (presented at the WomanStats Database: A Resource for Researchers, Students, Advocates, and Policymakers, WAPP Cason Seminar Room, Harvard, March 3, 2011), http://www.hks.harvard.edu/news-events/events-calendar/the-womanstats-database-a-resource-for-researchers,-students,-advocates,-and-policymakers,-valerie-hudson,-professor-of-poli/(year)/2011/(month)/3 Arxivat 2012-10-24 a Wayback Machine.

Enllaços externs[modifica]