Projecte per a la Unió Democràtica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióProjecte per a la Unió Democràtica
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creaciógener 2013
Governança corporativa
Seu

Lloc webdemocraticunion.eu Modifica el valor a Wikidata

El Projecte Per a la Unió Democràtica (PDU), és una reflexió política europea que promou una integració política plena de l'eurozona. Advoca perquè els estats membres s'uneixin políticament per seguir unes línies federals i més democràtiques. Originària de la Ludwig-Maximilians-Universität, l'organització compta amb oficines a Múnic, Londres, Brussel·les, Budapest i Lisboa.

Història i objectius polítics[modifica]

El PDU es va fundar a Múnic el 2013.[1] Està dirigit principalment a estudiants i compte amb sucursals a Londres, Brussel·les, Budapest i Lisboa.[1] El President i cofundador, Brendan Simms, és professor d'Història i Relacions Internacionals de la Universitat de Cambridge.[2] El projecte d'Unió Democràtica espera una unió política completa de la zonaeuro sota un sistema federal.[1] Tots els seus col·laboradors són voluntaris que procedeixen d'una gran varietat de nacionalitats i experiències professionals. La seva atenció se centra en els estudiants i joves professionals.

Partidaris[modifica]

Un nombre d'alt perfil de polítics europeus, acadèmics i figures públiques han recolzat el projecte i donat suport amb el seu treball. Aquests són en particular l'ex Alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors i Política de Seguretat el polític espanyol Javier Solana, el polític italià Giorgio La Malfa, l'acadèmic britànic Lord Anthony Giddens, la política i acadèmica alemanya Gesine Schwan, així com el també polític i acadèmic hongarès Péter Balázs.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Project for Democratic Union, History» (en anglès). Arxivat de l'original el 2014-05-17. [Consulta: 2 octubre 2014].
  2. «Simms Brendan, Cambridge University Professor» (en anglès). Arxivat de l'original el 2009-09-07. [Consulta: 2 octubre 2014].
  3. «Patrons» (en anglès). Arxivat de l'original el 2014-10-06. [Consulta: 2 octubre 2014].