Orca falsa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Pseudorca)
Infotaula d'ésser viuOrca falsa
Pseudorca crassidens Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Període de gestació15,4 mesos Modifica el valor a Wikidata
Longevitat màxima62,5 anys Modifica el valor a Wikidata
Nombre de cries1 Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Gairebé amenaçada
UICN18596 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreArtiodactyla
FamíliaDelphinidae
GènerePseudorca
EspèciePseudorca crassidens Modifica el valor a Wikidata
Owen, 1846
Distribució

Modifica el valor a Wikidata
Mida

L'orca falsa (Pseudorca crassidens) és un cetaci, un dels membres més grans de la família dels dofins oceànics (Delphinidae). Viu en aigües temperades i tropicals d'arreu del món. Com ho indica el seu nom, l'orca falsa comparteix característiques amb l'orca, més coneguda. Les dues espècies s'assemblen en certa manera i, com l'orca, l'orca falsa ataca i mata altres cetacis. Tanmateix, les dues espècies no estan estretament relacionades. La falsa orca no ha estat estudiada de manera exhaustiva en la naturalesa pels científics. Moltes de les dades sobre aquesta espècie s'han obtingut mitjançant l'examen dels animals varats.

Descripció i comportament[modifica]

Aquest delfínid té un cos prim amb una aleta dorsal que pot mesurar prop de 30 cm d'alçada. Un tret distintiu d'aquesta espècie són les característiques corba i embalum (normalment anomenat el "colze") a mig camí al llarg de cadascuna de les aletes.

La falsa orca té un color uniforme (gris fosc a negre). Creix fins a uns 6 metres de llarg, pot pesar 1.500 kg i pot viure vora 60 anys. És un animal sociable, que viu en grups de 10 a 50 individus.

Població i distribució[modifica]

Orca falsa

La població total és desconeguda. En el Pacífic oriental s'estima que hi ha si fa no fa 40.000 individus. Habita en les aigües tropicals i temperades dels grans oceans del món, amb més freqüència en aigües relativament profundes en mar obert. Generalment no es troben en latituds superiors a 50° en ambdues latituds.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]