Puig Rodó (Massís del Montgrí)

(S'ha redirigit des de: Puig Rodó (Torroella de Montgrí))
Infotaula de geografia físicaPuig Rodó
Imatge
TipusMuntanya Modifica el valor a Wikidata
Localitzat en l'àrea protegidaParc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaUllà (Baix Empordà) i Torroella de Montgrí (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 03′ 28″ N, 3° 07′ 14″ E / 42.0579°N,3.12048°E / 42.0579; 3.12048
Serraladamassís del Montgrí Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Altitud308 m Modifica el valor a Wikidata
Materialpedra calcària i marga Modifica el valor a Wikidata

El Puig Rodó, nom que l'Institut Cartogràfic de Catalunya atribueix a la muntanya popularment coneguda com a Muntanya d'Ullà o també Puig Anill és una muntanya de 307,9 msnm a cavall dels municipis de Torroella de Montgrí i Ullà, a la comarca del Baix Empordà. Al cim hi ha un vèrtex geodèsic (referència 312094001 de l'ICC). És una muntanya afusada en sentit N-O/SE que deixa al nord la Vall de Santa Caterina. Al seu vessant sud hi ha el Cau del Duc d'Ullà d'interès arqueològic. A l'oest hi ha el Mas Blanc i una vistosa pedrera a cel obert. La muntanya i el seu llit també es coneix com a Àrea 21 (nom d'origen desconegut) per algunes persones. Té quatre pics de diferents altituds coneguts popularment amb els noms de Cim de Gea, Cim d'Hades, Cim de Cronos i Cim d'Afrodita (d'est a oest).

La seva flora està caracteritzada per les extenses clapes de garric. Pel que fa a la fauna hi ha diversitat d'aus i mamífers com, per exemple, les cabres salvatges.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Puig Rodó