Pull&Bear

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Pull and Bear)
Infotaula d'organitzacióPull&Bear
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusFilial d'Inditex
Indústriacomerç al detall Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballTèxtil
Forma jurídicafilial Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1991Arteixo Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ProdueixRoba, calçat, roba de carrer i informal
Governança corporativa
Seu 
Empleats12.501 Modifica el valor a Wikidata
Entitat matriuInditex Modifica el valor a Wikidata

Lloc webPàgina Oficial de Pull&Bear
Facebook: pullandbear Twitter (X): pullandbear Instagram: pullandbear LinkedIn: pull&bear Youtube: UCyQHV7vXT4ZIA4qf5NNcG3w Pinterest: pullbear Modifica el valor a Wikidata

Pull&Bear és una cadena de botigues de moda presta que està englobada en el grup Inditex. Les seves oficines centrals es troben a Narón (Galícia).

Història[modifica]

La cadena neix el 1991, Inditex la compra perquè en aquells moments només comptava amb les botigues Zara. La cadena està dirigida a gent jove que li agrada seguir les tendències del streetwear i que vol una roba casual i còmoda a preus baixos. Va començar sent una marca només per al públic masculí però al cap d'uns anys, el 1998, va introduir una col·lecció per a noies, la qual ha igualat en vendes la línia masculina.

Un any després de la seva creació i seguint amb la política comercial del grup portada anteriorment amb Zara, Pull&Bear obre una primera botiga fora d'Espanya a Portugal, des d'aquest moment la cadena no ha parat de créixer fins a arribar a les actuals 614 botigues[Quan?] a 41 països, Malta, Israel, Irlanda, Xipre, Emirats Àrabs Units, Qatar, Kuwait, Jordània, Líban, Bahrain, Andorra, Polònia, Eslovàquia, Rússia, Estònia, Sèrbia, Romania, El Salvador i Guatemala, essent algunes de les botigues d'aquests països franquícies mentre a Espanya, Portugal, Grècia, Veneçuela i Mèxic són propietat de la marca.[1]

El 1998 amplia les seves línies de roba amb XDYE, una marca de caràcter més urbà i modern amb el qual ha aconseguit un gran èxit i introduint per primer cop col·leccions per a dona, tres anys després introdueix SICKONINETEEN.

Referències[modifica]

  1. «Nombre de botigues al món consultat el 3 de gener de 2010». Arxivat de l'original el 2013-01-19. [Consulta: 4 gener 2010].

Vegeu també[modifica]