Punta del Diablo

Plantilla:Infotaula geografia políticaPunta del Diablo
Imatge

Localització
Map
 34° 02′ 45″ S, 53° 32′ 20″ O / 34.0458°S,53.5389°O / -34.0458; -53.5389
EstatUruguai
DepartamentDepartament de Rocha Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població823 Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud10 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal27204 Modifica el valor a Wikidata
Fus horari

Lloc webportaldeldiablo.com.uy Modifica el valor a Wikidata

Punta del Diablo és un balneari de l'Uruguai, situat al departament de Rocha. Es troba a 298 quilòmetres a l'est de la capital del país, la ciutat de Montevideo. Té una població aproximada de 650 habitants, però en els mesos d'estiu (desembre - març), supera els 2.000 habitants.

Informació[modifica]

El poble és famós per les seves platges de sorra blanca sobre l'oceà Atlàntic.[cal citació] El corrent d'aigua, així com la seva temperatura baixa, representen un risc per a alguns banyistes que tots els anys moren ofegats a causa de la forta pressió i de la intensitat de les ones.[cal citació] De fet, Punta del Diablo rep el seu nom de la força de la seva aigua, la perillositat de les seves ones, i la relativa tranquil·litat de la seva costa i els seus voltants. És, potser, al costat d'altres balnearis de Rocha, un dels més actius del departament i del país.

Punta del Diablo ha anat creixent amb el pas dels anys. La característica de les seves aigües, faciliten la pràctica d'esports aquàtics com el surf o el wind surf. Existeix també una zona habilitada per a la pesca. No obstant això, la platja té algunes zones rocoses, tenyides d'un to vermell, de les quals s'alça un far en l'àrea portuària.

D'altra banda, l'arribada de turistes estrangers s'incrementa any a any. En la seva majoria provenen de l'Argentina i el Brasil, però també n'hi ha des de Xile, Mèxic, Estats Units i Europa. El creixement del turisme ha propiciat la construcció d'hotels, estades, centres comercials i ofertes de recreació tals com piscines i parcs aquàtics.

Població[modifica]

D'acord amb les dades del cens del 2004, Punta del Diablo tenia una població aproximada de 650 habitants:

Any Població
1963 -
1975 -
1985 199
1996 318
2004 N.D.

Font: Institut Nacional d'Estadística de l'Uruguai[1]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Punta del Diablo