Quadern d'Aram

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreQuadern d'Aram
Tipusobra literària Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorMaria Àngels Anglada i d'Abadal Modifica el valor a Wikidata
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
PublicacióCatalunya, 1997 Modifica el valor a Wikidata
EditorialGrup 62
Formatpaper i EPUB
Dades i xifres
Temagenocidi armeni Modifica el valor a Wikidata
Gènerenovel·la Modifica el valor a Wikidata
Nombre de pàgines224
Altres
ISBN9788492672363

El Quadern d'Aram és un llibre de Maria Àngels Anglada publicat el 1997,[1] en què es tracta l'angoixa radical del genocidi armeni, en què un conjunt de matances i deportacions massives de la població armènia de l'actual territori de Turquia varen ser realitzades per l'Imperi Otomà entre finals del segle xix i especialment entre els anys 1915 i 1916, durant el règim dels Joves Turcs.

Com El violí d'Auschwitz, la novel·la que Anglada dedicà a l'holocaust perpetrat als camps nazis, Quadern d'Aram és una denúncia dels crims contra la humanitat. Malgrat que les dues últimes novel·les de Maria Àngels Anglada tracten un tema difícil i delicat, s'hi constaten algunes diferències, sobretot quant al to i a la tècnica narrativa. El violí d'Auschwitz manté un altíssim nivell de dramatisme (s'hi expliquen les duríssimes condicions de vida en un camp d'extermini) des de l'inici fins al final de la trama, mentre que Quadern d'Aram conté alguns elements que atenuen la tragèdia. Per altra banda, la diversitat de narradors que intervenen en la darrera novel·la és un altre element diferenciador.

Referències[modifica]

  1. Quadern d'Aram a "Quadern d'Anglada" Arxivat 2013-11-02 a Wayback Machine., exposició virtual sobre la Maria Àngels Anglada.

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]