Quercus fusiformis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuQuercus fusiformis Modifica el valor a Wikidata

Un vell roure de l'espècie Quercus fusiformis a Texas, El Álamo Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN194130 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreFagales
FamíliaFagaceae
GènereQuercus
EspècieQuercus fusiformis Modifica el valor a Wikidata
Small, 1901

Quercus fusiformis (també conegut com a Q. virginiana var. fusiformis), es coneix pel nom en anglès Texas live oak, escarpment live oak, o plateau live oak, és un arbre de fulla perenne o gairebé. La seva àrea de distribució natural inclou les muntanyes Quartz Mountains i Wichita Mountains al sud-oest d'Oklahoma,[1] a través de Texas, als EUA i a Mèxic als estats de Coahuila, Tamaulipas i Nuevo León.

Aquest roure està a dins de la secció dels roures blancs secció Quercus sect. Quercus, se'l distingeix del Quercus virginiana més fàcilment per les glans, que són una mica més grans i amb una mica més accentuades el seu àpex. També és un arbre més petit, no superior a 1 m de diàmetre del tronc (diàmetre de 2,5 m del Quercus virginiana), amb una ramificació més erecta i una corona menys d'ampla.

Quercus fusiformis es troba típicament en els llocs secs, a diferència de Quercus virginiana, que prefereix condicions humides. L'arbre és generalment acceptat com el més robust roure de fulla perenne, capaç de suportar hiverns molt freds amb una mínima fulla cremada en àrees tan fredes com la zona 6a de la USDA.

Referències[modifica]

  1. «Quercus fusiformis». Oklahoma Biological Survey. Oklahoma Biological Survey. Arxivat de l'original el 2013-02-23. [Consulta: 10 octubre 2012].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Quercus fusiformis