RCS MediaGroup

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióRCS MediaGroup
Dades
Tipusgrup editorial Modifica el valor a Wikidata
Indústriamitjà de comunicació de massa Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietà per azioni Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1986, Milà Modifica el valor a Wikidata
FundadorAngelo Rizzoli Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Produeixpremsa escrita Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Executiu en capUrbano Cairo (2016–) Modifica el valor a Wikidata
Propietat deCairo Communication (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Filial
Propietari de

Lloc webrcsmediagroup.it Modifica el valor a Wikidata

L'RCS MediaGroup SpA (nom complet: Rizzoli-Corriere della Sera Media Group S.p.A.) és un grup editorial italià, amb seu a Milà, propietari, entre d'altres de l'editorial Unidad Editorial, resultat de la fusió de les editorials madrilenyes Unedisa (El Mundo, Marca, Expansión i Telva)[1] i Recoletos.[2]

L'RCS MediaGroup és el successor de l'editorial A. Rizzoli & C. fundada el 1927 per l'empresari italià Angelo Rizzoli. Inicialment es va dedicar a la impressió i edició de llibres. Reestructurat i comprat diverses vegades, sobretot a la dècada dels 1980, quan dos dels seus executius van veure's implicats en l'efondrament del catòlic Banco Ambrosiano, el grup va fer fallida. El 2016, l'empresa Cairo Communication, creada per l'exfutbolista i exsoci de Berlusconi Urbano Cairo, va comprar el grup RCS.[3]

Tot i així, el grup opera actualment en cinc àrees: periòdics, revistes i llibres, a més de ràdio i televisió digital terrestre. S'ha transformat d'ençà en un dels grups mediàtics més importants d'Itàlia, propietari de diaris importants com Corriere della Sera, Novella 200 i Il Mondo. En l'actualitat,[Quan?] però, el 40% del volum del negoci es genera a l'estranger (Portugal, EUA, Espanya, Xile o Mèxic, principalment).

Referències[modifica]

  1. Piqué, Antoni Maria «Urbano Cairo és el nou propietari d'El Mundo (i no està per punyetes)». El Nacional, 02-08-2016.
  2. Informe de la comunicació a Catalunya 2005-2006. 1 ed. Bellaterra (Barcelona): Edicions Universitat Autònoma de Barcelona, 2007, p. 130. ISBN 84-490-2503-6. 
  3. «Un exsoci de Berlusconi llança una OPA sobre RCS, editora d'El Mundo». Levante - EMV, 09-04-2016.