Rambynas

Infotaula de geografia físicaRambynas
Imatge
Una pedra i un altar neo-pagà al turó Rambynas
TipusTuró Modifica el valor a Wikidata
Localitzat a l'entitat geogràficaRambynas Regional Park (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaLituània Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióLituània
Map
 55° 05′ 15″ N, 22° 01′ 16″ E / 55.0875°N,22.021111°E / 55.0875; 22.021111
Dades i xifres
Altitud46 m

El Rambynas és un turó de 46 metres d'alçada situat a l'oest de Lituània, a la riba del riu Neman. A l'altra banda del riu es troba Rússia, l'exclavament de la regió de Kaliningrad. El turó es troba dins els territoris del Parc Regional Rambynas. Les ciutats més properes són Pagėgiai i Tauragė a Lituània, Neman i Sovetsk a la regió de Kaliningrad.

El turó es creu que ha estat el lloc d'una antiga fortalesa Skalvians, destruïda pels Cavallers Teutònics el 1276. Més tard va ser usat per a cerimònies religioses de rituals lituans pagans. Un vell altar pagà es trobava al cim del turó fins al segle xix, quan la part superior del turó es va inundar pel Niemen. Al segle xx el lloc va ser popularitzat per Vydūnas, que va organitzar els concerts de cors lituans. Diverses llegendes existeixen sobre el turó de Rambynas. El lloc segueix sent popular per als festivals lituans; el Festival de Sant Jonas se celebra anualment en aquest turó.

Una gran part d'aquest turó es veu afectada per l'erosió i les riuades del riu Niemen. Les obres principals per a la seva conservació es van acabar el 2003, per tal d'aconseguir preservar-lo de l'erosió.

Referències[modifica]

  • Jankevičiūtė, Giedrė. Lietuva. R. Paknio leidykla, 2006, p. 354. ISBN 9986-830-97-4. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rambynas