Ramon Barlam i Aspachs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRamon Barlam i Aspachs
Biografia
Naixement8 febrer 1964 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
Sallent (Bages) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatCatalunya
Activitat
Ocupaciómestre

Lloc web[1]

Ramon Barlam i Aspachs (Sallent, 8 de febrer de 1964) és un mestre i professor català, especialitzat en l'ús educatiu de les TIC[1] i en l'atenció a la diversitat a l'ESO. Ha exercit la docència en totes les etapes educatives, des d'infantil fins a ensenyament superior. Actualment treballa a l'INS Cal Gravat de Manresa.

Va ser uns dels promotors a Catalunya de la xarxa iEARN que des del 1988, fomenta la realització de projectes telemàtics cooperatius entre centres d'ensenyament d'arreu del món. Ha participat en diverses formacions sobre les TIC a l'ensenyament tant a Catalunya, l'Estat espanyol i països com Hongria, Estats Units, Irlanda, Canadà, Egipte, Argentina, Sud-àfrica, Rússia, Canadà i Taiwan.

El 1995, quan era professor de l'escola Joventut de Callús, va rebre un accèssit del premi Moëbius Multimèdia per haver estat la primera escola de l'Estat a tenir una pàgina web, creada per alumnes. El 1996 va ser nomenat callussenc de l'any, i el 1997 va rebre el premi Bages de Cultura (Òmnium).[2] Ha coordinat els suplements TIC de les revistes Guix i Aula d'innovació educativa i publicat articles a les principals revistes d'educació; Cuadernos de Pedagogía, Perspectiva Escolar i Escola Catalana. Ha participat en la publicació de 5 llibres.

Els anys 2004 i 2005 va exercir de cap de Servei de Societat del Coneixement a l'aleshores Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la informació (DURSI) de la Generalitat de Catalunya.[3] És membre de les xarxes LaceNet, Espurna i Webquestcat.[4]

Les seves activitats i reflexions les recull al seu blog Arran de pupitre .[5] Ha estat inclòs a la llista de 200 protagonistes del llibre Sobirania.Cat escrit per Saül Gordillo.

Referències[modifica]

  1. Gordillo, Saül. Sobirania.cat, p. 168. 
  2. «Bloc sense fulls: Ramon Barlam». Saül Gordillo.
  3. Memòria del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació. 2006a ed..  Arxivat 2015-04-02 a Wayback Machine.
  4. «El Pou de la Gallana: Entrevsta a Ramon Barlam Aspachs».
  5. «Arran de pupitre». Ramon Barlam. [Consulta: 28 març 2015].

Enllaços externs[modifica]