Reineta arbòria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuReineta arbòria
Hyla arborea Modifica el valor a Wikidata

Hyla arborea
Enregistrament
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN10351 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAmphibia
OrdreAnura
FamíliaHylidae
GènereHyla
EspècieHyla arborea Modifica el valor a Wikidata
(Linnaeus, 1758)
Nomenclatura
ProtònimRana arborea Modifica el valor a Wikidata

La reineta arbòria o granoteta de Sant Antoni (Hyla arborea) és una espècie d'amfibi[1] que es troba a Europa des d'Ucraïna i Belarús fins a la península Ibèrica.[2]

Aquesta granoteta fa entre 4 o 5 cm de longitud sense considerar les potes[2], verd brillant amb una marca fosca al costat dels ulls que va des de les potes anteriors fins a les potes posteriors. Depenent del seu entorn són capaces de canviar el seu verd a blau, a groc i a vegades fins i tot les trobem amb punts negres. S'alimenta de petits insectes.[2] Té una gran facilitat a l'hora d'enfilar-se gràcies a unes ventoses col·locades a les puntes dels seus dits.

Reproducció[modifica]

El període de reproducció comença a la primavera utilitzant basses[2] on hi abundi la vegetació.[cal citació] Els mascles atrauen a les femelles per la nit[2] inflant el seu sac vocal que arriba a ser més gran que el seu propi cap[cal citació] fent un soroll similar als dels ànecs.[2] La femella posarà al voltant de 1000 ous i el mascle els fecundarà externament.

Referències[modifica]

  1. Brunie, 2000, p. 8-9.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 Brunie, 2000, p. 136, Ranita de San Antonio.

Bibliografia[modifica]

  • Burnie, David. Enciclopedia ilustrada del reino animal. Madrid: Susaeta, 2000. ISBN 84-305-9931-2. 
  • Böhme, W., Kuzmin, S., Tarkhnishvili, D., Ishchenko, V., Tuniyev, B., Papenfuss, T., Anderson, S., Sparreboom, M., Ugurtas, I., Beja, P., Andreone, F., Nyström, P., Schmidt, B., Anthony, B., Ogrodowczyk, A., Ogielska, M., Bosch, J., Vogrin, M., Tejedo, M., Cogalniceanu, D., Kovács, T., Kiss, I., Puky, M., Vörös, J., Lizana, M., Martínez-Solano, I., Salvador, A., García-París, M., Recuero Gil, E., Marquez, R., Cheylan, M. & Haxhiu, I. 2006. Reineta arbòria. Llista Vermella d'Espècies Amenaçades de la UICN 2006. Consulta: 7 de gener de 2008.