Reputació en línia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La reputació en línia és la interpretació subjectiva del conjunt d'informacions aparegudes a Internet sobre una persona, empresa, organització, institució, o marca comercial.

Es conforma a partir de múltiples factors entre els quals hi ha tots aquells sistemes constructors de marca, com la publicitat, les relacions públiques, el màrqueting; a més de la informació apareguda en mitjans de comunicació electrònics, i també tots aquells continguts generats pels usuaris d'Internet, siguin a través de llocs web o de qualsevol plataforma amb tecnologia Web 2.0. El fet que qualsevol opinió, comentari o contingut generat per l'usuari (en anglès, user-generated content) sigui absolutament sensible a l'efecte que tindrà en la imatge de l'objecte del comentat pels altres usuaris, fa que la reputació digital d'una persona, empresa, organització, institució o marca sigui molt preuada pel seu valor sumatori d'informacions.[1][2]

És important saber que la major part d'aquests judicis de valor subjectius (reputació en línia) sobre un conjunt d'informacions sobre una persona, empresa, organització, institució o marca es fa en funció del resultat d'una cerca en un motor de cerca. Cara una bona interpretació de resultats, caldrà obtenir un bon producte de cerca, i és bo conèixer quins són els mecanismes d'indexació i publicació de continguts del cercador.[3][4]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «10 Things You Need To Know About Online Reputation Management». Forbes [Consulta: 11 maig 2016].
  2. Yu, Bin; P. Singh, Munindar. «A social mechanism of reputation management in electronic communities». A: Cooperative Information Agents IV-The Future of Information Agents in Cyberspace. Springer, 2000, p. 154–165. DOI 10.1007/978-3-540-45012-2_15. 
  3. Resnick, Paul; Zeckhause, Richard. Trust among strangers in internet transactions: Empirical analysis of eBay's reputation system. Emerald Group Publishing Limited, 2 maig 2001 [Consulta: 30 maig 2011]. 
  4. Stephan Spencer «DIY reputation management». CBS Interactive, 12-09-2007 [Consulta: 3 agost 2012]. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2012-08-09. [Consulta: 20 gener 2017].