Reversió Brunhes-Matuyama

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La reversió Brunhes-Matuyama va ser un esdeveniment geològic, aproximadament fa 780 ka (kiloany o mil·lenni), quan el camp magnètic terrestre va fer la darrera inversió magnètica. La reversió fa uns quants mil·lennis. La seva durada aparent en qualsevol particular localitat varia d'1,2-10 ka depenent de la Lat. geomagnètica i dels efectes locals dels components no dipol del camp terrestre durant la transició.[1] Aquest esdeveniment és útil per datar mostres de sediments oceànics i en vulcanisme eruptiu.

El seu epònim és pels físics Bernard Brunhes i Motonori Matuyama.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Bradford M. Clement. Dependència de la durada de les polaritats geomagnètiques en les reversions en un lloc donat de latitud. 428, 2004. 

Altres lectures[modifica | modifica el codi]

  • Behrendt, JC, Finn, C., Morse, L., Blankenship, DD " Cent anomaías magnètiques negatives en la inlandsis de Antàrtica Occidental (WAIS), en particular el MTE. Resnik , un pic subaereal volcànic eruptiu, indicant almenys una erupció en una reversió magnètica "Universitat de Colorado, US Geological Survey, Universitat de Texas. (US Geological Survey & The National Academies); USGS OF-2007-1047, resum estès 030. 2007