Richard Laurence Millington Synge

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Richard L. M. Synge)
Infotaula de personaRichard Laurence Millington Synge

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement28 octubre 1914 Modifica el valor a Wikidata
Liverpool (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort18 agost 1994 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Norwich (Regne Unit) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióWinchester College
Trinity College
Universitat de Cambridge Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballBioquímica Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióbioquímic, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat d'Ànglia de l'Est Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Influències
Família
CònjugeAnn Stephen (en) Tradueix (1943–) Modifica el valor a Wikidata
FillsElizabeth Synge (en) Tradueix, Charlotte Synge (en) Tradueix, Patrick Millington Synge (en) Tradueix, Alexander Millington Synge (en) Tradueix, Matthew Millington Synge (en) Tradueix, Jane Synge (en) Tradueix, Mary Synge (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesLaurence Millington Synge (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata  i Katherine Charlotte Swan (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParentsJohn Synge (cosí) Modifica el valor a Wikidata
Premis

Richard Laurence Millington Synge (Liverpool, Anglaterra 1914 - Norwich 1994) fou un químic anglès guardonat amb el Premi Nobel de Química l'any 1952.

Biografia[modifica]

Va néxier el 28 d'octubre de 1914 a la ciutat de Liverpool, situada al comtat de Merseyside. Va estudiar física, química i fisiologia a la Universitat de Cambridge, on es llicencià el 1936. Va desenvolupar la seva recerca científica en empreses privades, entre 1941 i 1943 a la Wool Industries Research Association de Leeds, entre 1943 i 1948 a l'Institut de Medicina Preventiva de Londres, entre 1948 i 1967 a l'Institut de Recerca Rowett d'Aberdeen, i entre 1968 i 1976 al Food Research Institute de Norwich.

Synge morí el 18 d'agost de 1994 a la ciutat de Norwich, situada al comtat de Norfolk.

Recerca científica[modifica]

Durant la seva estada a la ciutat de Leeds conegué Archer John Porter Martin, amb el qual va desenvolupar mètodes d'anàlisi cromatogràfic anomenats "de la partició", els quals possibiliten la separació dels aminoàcids de les proteïnes de la matèria viva.

Entre 1942 i 1948 va estudiar els pèptids del grup proteïnic de la gramicidina, treball utilitzat posteriorment per Frederick Sanger en la determinació de l'estructura de la insulina.

El 1952 va rebre el Premi Nobel de Química, compartit amb Archer Martin, per la invenció de la cromatografia de la partició.

Enllaços externs[modifica]