Roger Bruce Myerson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Roger B. Myerson)
Infotaula de personaRoger Bruce Myerson

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(en) Roger Myerson Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement29 març 1951 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Boston (Massachusetts) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatEstats Units
FormacióUniversitat Harvard
Harvard School of Engineering and Applied Sciences
Newton South High School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiKenneth Arrow Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballEconomia i teoria de la probabilitat Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióeconomia
OcupadorUniversitat Northwestern
Universitat de Chicago Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralMarco Battaglini (en) Tradueix, Scott E. Page, Aytek Erdil (en) Tradueix, Yukio Koriyama (en) Tradueix, Michael Suk-Young Chwe (en) Tradueix, Jin Yeub Kim (en) Tradueix, Gordon Robert Green (en) Tradueix, Stephane Wolton (en) Tradueix, Sheryl Beth Ball (en) Tradueix, Leonard A. Houantchekon (en) Tradueix, Jaffer Khan Qamar (en) Tradueix, Pedro Vicente (en) Tradueix, Omar Al-Ubaydli (en) Tradueix, Eun Soo Park (en) Tradueix, Michael Gofman (en) Tradueix, Felipe Mardones (en) Tradueix i Ryan Yuhao Fang (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Roger Bruce Myerson (Boston, EUA 1951) és un economista i matemàtic nord-americà guardonat amb el Premi del Banc de Suècia de Ciències Econòmiques l'any 2007.

Biografia[modifica]

Va néixer el 29 de març de 1951 a la ciutat de Boston, ciutat situada a l'estat nord-americà de Massachusetts. Va estudiar matemàtica aplicada a la Universitat Harvard, en la qual es va llicenciar el 1973 i doctorar el 1976. Interessat en la docència l'any 1982 va esdevenir professor a la Northwestern University, càrrec que ocupà fins al 2002, moment en el qual va esdevenir professor d'economia de la informació a la Universitat de Chicago.

Recerca econòmica[modifica]

Especialista de la Teoria de jocs i de la teoria de preus, va iniciar la seva recerca al voltant del disseny dels mecanismes que desenvolupen un papel clau en les relacions polítiques i econòmiques, teoria formulada durant la dècada del 1960 per Leonid Hurwicz.

L'any 2007 fou guardonat amb el Premi del Banc de Suècia de Ciències Econòmiques, juntament amb Hurwicz i Eric Maskin, per establir les bases de la teoria del disseny de mecanismes.

Enllaços externs[modifica]