Rogers Locomotive and Machine Works

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióRogers Locomotive and Machine Works
lang=ca
Dibuix d'una visió aèria de la fàbrica de Rogers Locomotive Works (28 de març de 1906) Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusnegoci Modifica el valor a Wikidata
Indústriafabricació Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1832
FundadorThomas Rogers Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolició1913 Modifica el valor a Wikidata
Reemplaçat perAmerican Locomotive Company (oc) Tradueix (1905) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Produeixlocomotora Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Rogers Locomotive and Machine Works fou un fabricant de locomotores de vapor del segle xix, que tenia la seva fàbrica a Paterson, al comtat de Passaic (Nova Jersey), als Estats Units d'Amèrica. Fabricaren més de sis mil locomotores de vapor per a ferrocarrils de tot el món. Durant el segle xix, la majoria dels ferrocarrils als Estats Units comptaven almenys amb una locomotora construïda per Rogers. El producte més famós de l'empresa era la locomotora anomenada La General,[1] que es va començar a fabricar a partir del desembre de 1855, que va ser una de les principals de l'esdeveniment denominat la Great Locomotive Chase durant la Guerra Civil Americana. Per la seva popularitat Rogers va ser la segona empresa fabricant de locomotores més reeixida dels Estats Units del segle xix després de Baldwin Locomotive Works, en un grup que incloïa gairebé cent empreses fabricants.

La companyia va ser fundada per Thomas Rogers l'any 1832, en societat amb Morris Ketchum i Jasper Grosvenor; la companyia s'anomenava Rogers, Ketchum and Grosvenor i aviat fabricà ressorts, eixos i altres peces petites per a l'ús del ferrocarril.[2][3] Rogers es va mantenir com a president fins que va morir el 1856 i el seu fill, Jacob S. Rogers, el substituí i va reorganitzar la companyia, anomenant-la Rogers Locomotive and Machine Works.[4] El jove Rogers va dirigir la companyia fins al seu retir el 1893. Robert S. Hughes va assumir llavors la presidència i va reorganitzar la companyia, la Rogers Locomotive Company, la qual va dirigir fins a la seva mort el 1900.

Referències[modifica]

  1. Moshein i Rothfus
  2. Moshein i Rothfus, p 14.
  3. White, p 457.
  4. Moshein i Rothfus, p. 16

Bibliografia[modifica]

  • Moshein, Peter and Rothfus, Robert R. «Rogers locomotives: A brief history and construction list». Railroad History. Railway and Locomotive Historical Society, 167, Autumn 1992, pàg. 13–147.
  • White, John H., Jr. (1968). A history of the American locomotive; its development: 1830-1880. Nova York, NY: Dover Publications. ISBN 0-486-23818-0.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rogers Locomotive and Machine Works