L'hotel dels embolics

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Room Service)
Infotaula de pel·lículaL'hotel dels embolics
Room Service

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióWilliam A. Seiter
Protagonistes
ProduccióGeorge Abbott
Dissenyador de produccióVan Nest Polglase Modifica el valor a Wikidata
GuióMorrie Ryskind
MúsicaRoy Webb
FotografiaJ. Roy Hunt
MuntatgeGeorge Crone
VestuariRenié Modifica el valor a Wikidata
ProductoraRKO Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorRKO Radio Pictures Inc.
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1938
Durada78 min
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0030696 Filmaffinity: 281749 Allocine: 26178 Rottentomatoes: m/room_service Letterboxd: room-service Allmovie: v42074 TCM: 88624 TV.com: movies/room-service AFI: 6963 TMDB.org: 15938 Modifica el valor a Wikidata

L'hotel dels embolics (títol original en anglès: Room Service)[1] és una pel·lícula de 1938 dirigida per William A. Seiter, produïda per George Abbott i posant en escena els Germans Marx (Chico, Harpo i Groucho). Ha estat doblada al català.

La pel·lícula és basada en l'obra del mateix nom anglès Room Service de 1937 d'Allen Boretz i John Murray. Posa igualment en escena Lucille Ball (Christine), Ann Miller (Hilda), Alexander Asro, i Frank Albertson (Leo Davis).

Argument[modifica]

Gordon Miller, un mediocre productor de teatre, vol muntar l'obra d'un jove autor novell. Mentre espera que algun capitalista li caigui del cel per iniciar els preparatius de la funció, Miller s'ha instal·lat, amb els 22 membres de la seva companyia, a l'hotel que regenta el seu cunyat. Quan ja deu una petita fortuna a l'hotel, un inspector descobreix la seva situació i decideix fer-lo fora. Però Miller, amb la complicitat dels seus fidels Harry Binelli i el mut Faker Englund, se les enginyarà per romandre a l'hotel, cada vegada més agitat, i aconseguir aixecar el teló.

Producció[modifica]

Zeppo Marx, que s'havia retirat de la pantalla després de Duck Soup i era el representant dels seus germans, va trencar un tracte amb la RKO per produir la versió de l'obra de Broadway Room Service de John Murray i Allan Boretz. L'obra es va adaptar a la pantalla per Morrie Ryskind. Aquesta va ser l'única pel·lícula dels Germans de Marx en la que els personatges principals no van ser creats especialment per a Groucho, Chico i Harpo.[2]

Referències[modifica]

  1. L'hotel dels embolics
  2. «Room Service (1938) Review». A Life At The Movies, 20-09-2010. Arxivat de l'original el 2012-03-08. [Consulta: 22 març 2012].