Roquette Frères SA

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióRoquette Frères SA
Dades
Tipusnegoci
empresa
persona jurídica Modifica el valor a Wikidata
Indústriafabrication de produits amylacés (fr) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaSocietat Anònima Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1r gener 1957
Governança corporativa
Seu

Lloc webroquette.fr Modifica el valor a Wikidata

Roquette Frères és una empresa francesa dedicada a la transformació de productes alimentaris extrets del midó de blat, creïlla, dacsa o cigró. Aquestos productes són utilitzats posteriorment en indústries tals com la de l'alimentació humana i animal, paperera, bioindústria i farmacèutica.

El grup Roquette Frères és dirigit per la família Roquette. Per aquest motiu, l'empresa no cotitza en borsa, cosa que fa dificultós obtenir-ne informació.

Als països de parla catalana, l'empresa hi va accedir mitjançant l'absorció de la catalana Laisa, que va donar pas a Roquette Laisa España SA, la qual controla la planta de l'empresa a Benifaió. La seua seu social era a Barcelona, si bé l'any 2008 va ser traslladada a Benifaió.[1][2] La filial espanyola té una plantilla de 230 treballadors. Dona suport al club de futbol local, el CD Benifaió, del qual és patrocinadora oficial.

En 2011, Roquette Laisa va obtenir la posició 33 per volum de vendes i la 222 per nombre d'empleats en el rànquing de Valencia Plaza d'empreses valencianes.[3]

Referències[modifica]

  1. Roquette Laisa trasllada la seua seu social a Benifaió abc.es notícia del 25 de maig de 2008 (castellà)
  2. La multinacional francesa Roquette Laisa traslada su sede social de Barcelona a Valencia[Enllaç no actiu] La empresa elabora a partir de la transformación del maíz más de 600 productos para la industria - notícia a Levante-EMV el 20 de maig de 2008 (castellà)
  3. Ranking de las 5.000 primeras empresas de la CV clasificadas por ventas, beneficios y empleados Arxivat 2011-11-05 a Wayback Machine. a Valencia Plaza (castellà)

Enllaços externs[modifica]