L'Illot

(S'ha redirigit des de: S'Illot)
Plantilla:Infotaula geografia políticaL'Illot
Imatge

Localització
Map
 39° 34′ 11″ N, 3° 22′ 19″ E / 39.5697°N,3.3719°E / 39.5697; 3.3719
EstatEspanya
Comunitat autònomaIlles Balears
IllaMallorca
MunicipiSant Llorenç des Cardassar Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal07560 Modifica el valor a Wikidata

L'Illot, o s'Illot, és un nucli turístic costaner de Mallorca que està repartit entre els municipis de Manacor i Sant Llorenç des Cardassar. Agafa el nom d'una petita illa que hi ha enfront del nucli. A l'entrada del poble, hi ha un talaiot que es troba en un bon estat de conservació.

Població[modifica]

A causa de la pertinença d'aquest nucli a dos termes municipals diferents, es fa difícil saber la població d'aquest nucli turístic. Segons les dades de 2005, a la part de Sant Llorenç hi vivien 226 habitants i a la part de Manacor, 1.576 (encara que en aquesta darrera xifra s'hi inclouen els residents a la urbanització de Cala Morlanda).

Cala Moreia

Llocs i monuments d'interès[modifica]

Poblat talaiòtic de s'Illot

Enmig de l'actual població s'hi troben les restes del Poblat talaiòtic de s'Illot, datades al voltant de 1100 aC. Els habitants de l'assentament practicaven principalment l'agricultura. De gran importància van ser la caça i la cria de porcs i ovelles. La peça central era un talaiot quadrat, que estava envoltat per 35 cases envoltades per una muralla defensiva del poblat. El 123 aC l'assentament va ser abandonat com a resultat de la colonització romana de l'illa.

Enllaços externs[modifica]