STS-119

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
STS-119
Insígnia de la missió
STS-119 patch.png
Estadístiques de la missió
Nom STS-119
Transbordador espacial Discovery
Plataforma de llançament LC-39A
Data de llançament 15 de març del 2009
19:43 EDT (23:43 UTC)
Aterratge 28 de març del 2009
15:13 EDT (19:13 UTC)[1]
Durada de la missió 12 dies, 19 hores, 29 minuts, 33 segons[1]
Nombre d'òrbites 202[1]
Altitud orbital 140 milles nàutiques (259 km) inserció orbital; 195 milles nàutiques (361 km) trobada
Inclinació orbital 51,6 graus
Foto de la tripulació
Sts119 crew portrait.jpg
Filera anterior (E–D) Antonelli, pilot; Archambault, comandant. Filera posterior (E–D) Acaba, Phillips, Swanson, Arnold i Wakata, especialistes de missió.
Missions relacionades
Missió anterior Missió posterior
STS-126 STS-126 STS-125 STS-125

L'STS-119 va ser una missió de la NASA amb el transbordador espacial Discovery que tenia com a objectiu donar continuïtat a la construcció de l'Estació Espacial Internacional instal·lant nous plafons solars. Va ser la 28a missió amb destinació a l'EEI i el 125è vol d'un transbordador espacial.

Tripulació[modifica | modifica el codi]

Portat a la EEI Expedició 18[modifica | modifica el codi]

Tret de la EEI Expedició 18[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. 1,0 1,1 1,2 William Harwood per CBS News. «Welcome home, Discovery!». Spaceflightnow.com, 28 de març del 2009. [Consulta: 28-03-2009].