Saint George's (Bermudes)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Saint George's
Imatge
Dades
TipusPoble i municipality of Bermuda (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Construcció1612 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Superfície258 ha Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBermudes (Regne Unit) Modifica el valor a Wikidata
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 32° 23′ N, 64° 41′ O / 32.38°N,64.68°O / 32.38; -64.68

Saint George's (oficialment, Town of Saint George, o Saint George's Town) està situada a l'illa del mateix nom, a les Bermudes, i va ser el primer assentament permanent de l'arxipèlag. El centre històric de St. George i fortificacions associades està inscrit a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des del 2000.[1]

Història[modifica]

Localització de Saint George's en les Bermudes
State House, seu del Parlament de les Bermudes a St. George's des del 1620 fins al 1815

La ciutat té un importància històrica considerable. No sols va tenir un rol destacat en la història de les Bermudes (en va ser la capital fins al 1815, data en què el govern es va traslladar a Hamilton), sinó que també va ajudar a la formació dels Estats Units. Durant la Guerra de la Independència dels Estats Units, els habitants de les Bermudes van robar la pólvora dels forts que protegien Saint George's i la van fer arribar a George Washington. També és probable que els seus habitants allarguessin la Guerra Civil americana gràcies al comerç de béns i municions als Estats Confederats d'Amèrica.

Avui dia, Saint George's no s'ha vist afectada pel boom econòmic que ha remodelat la capital, Hamilton. La majoria dels edificis van ser construïts entre els segles XVII i XIX, i és per això que les autoritats han evitat que s'hi fessin modificacions excessives: per exemple, les línies elèctriques i telefòniques estan soterrades, i els fanals respecten l'estil de l'època.

Referències[modifica]

  1. Centre, UNESCO World Heritage. «Historic Town of St George and Related Fortifications, Bermuda» (en anglès). [Consulta: 14 febrer 2021].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Saint George's