Salmorreta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La salmorreta és un tipus de salsa alimentària típica del País Valencià, concretament de la regió d'Alacant, molt utilitzada als arrossos tan típics de la gastronomia alacantina, especialment a aquells que hi tenen peix o marisc als seus ingredients como ara l'arròs a banda, o amb llongant. Formes de preparar-la n'hi ha moltes, d'igual manera que canvien els seus ingredients, però la salmorreta més estandarditzada consisteix en un sofregit que duu tomaca (preferiblement de Mutxamel i sense pell), all, oli d'oliva verge, nyora i julivert. Tots els ingredients després de ser sofregits s'han de picar molt de manera que el resultat final siga una pasta densa i uniforme. S'aboca al mateix temps que l'arròs i en poca quantitat (una cullera de cafè per persona), ja que hi té un sabor prou fort.[1][2][3]

Referències[modifica]

  1. «Salmorreta alicantina, el sofrito de la abuela más sabroso para arroces y paellas» (en castellà). Lecturas, 18-06-2023. [Consulta: 28 octubre 2023].
  2. López, Alfonso. «Salsa salmorreta. La receta perfecta para potenciar tus recetas de arroz y fideuás» (en castellà). ABC, 19-08-2022. [Consulta: 28 octubre 2023].
  3. Escudero, Mònica. «Salmorreta, la base de sofrito alicantina para arroces y mucho más» (en castellà). El País, 25-09-2023. [Consulta: 28 octubre 2023].