San Miguel, Fábricas de Cerveza y Malta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSan Miguel, Fábricas de Cerveza y Malta
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusnegoci Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1957, Filipines Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc websanmiguel.com.ph Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): SanMiguelBeer1 Modifica el valor a Wikidata

San Miguel, oficialment coneguda com a San Miguel, Fábricas de Cerveza y Malta i antigament com La Segarra, és una empresa dedicada a la fabricació de cerveses. Fins a l'octubre de 2017 la seva seu social se situava a Barcelona, fins que arran de les fuites de seus de Catalunya la varen traslladar a Màlaga.[1] Actualment, és una filial del grup Mahou-San Miguel.[2]

La fàbrica de cerveses San Miguel va ser fundada per Enrique María Barretto de Ycaza el 1890 al barri de San Miguel aleshores als afores de Manila, a les Filipines durant l'època de dominació espanyola. Aquesta fàbrica esdevindria la multinacional San Miguel Corporation, que distribueix cerveses a tot Àsia, incloent-hi la Xina i una de les empreses filipines més importants.

D'altra banda, el 1953 a Cervera es crea La Segarra SA, entitat que el 1957 esdevindria San Miguel, Fábricas de Cerveza y Malta, SA, empresa totalment independent de San Miguel Corporation, però amb la qual comparteix nom i logotip arran d'un acord signat el 1957. Actualment, forma part del grup Mahou-San Miguel i és el productor més gran de cerveses a l'Estat Espanyol.

En l'actualitat, San Miguel Brewery, Inc., empresa subsidiària de San Miguel Corporation, és la productora més gran de cervesa de les Filipines.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: San Miguel, Fábricas de Cerveza y Malta

Referències[modifica]

  1. Triguero, Nuria «Cervezas San Miguel traslada su sede social de Barcelona a Málaga». diariosur.es, 09-10-2017.
  2. «Mahou compra el 30% de una cervecera de EEUU». Cinco Días, 18-12-2014 [Consulta: 18 desembre 2014].