Saint-Quentin (Canadà)

(S'ha redirigit des de: Sant Quintí (Nova-Brunswick))
Plantilla:Infotaula geografia políticaSaint-Quentin
Imatge

EpònimSaint-Quentin i Sant Quintí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Map
 47° 30′ 49″ N, 67° 23′ 32″ O / 47.5135°N,67.3921°O / 47.5135; -67.3921
EstatCanadà
ProvínciaNova Brunswick
Comtats (oc) TradueixRestigouche County (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Superfície4,3 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud283 m Modifica el valor a Wikidata
Limita amb

Lloc websaintquentin.nb.ca Modifica el valor a Wikidata
Església a Saint-Quentin

Saint-Quentin és una ciutat canadenca del Comtat de Restigouche, a la província de Nova Brunswick. Està situada als Apalatxes, a 50 kilòmetres a l'oest del Mont Carleton, el punt més elevat de la província.

La majoria dels seus 2.280 residents (2001) són francòfons.

Història[modifica]

L'origen de Saint-Quentin està lligat a la construcció, el 1897, de la línia de ferrocarril entre Campbellton i St-Léonard, dues ciutats al nord-oest de la província. El primer poblador fou Simon Gallant i la seva família, que s'hi van assentar el 1909.

Al mateix temps, les autoritats es començaven a preocupar per l'emigració de famílies quebequeses als Estats Units i a l'oest del Canadà, cosa que provocava una despoblació. Monsenyor Joseph Arthur Melanson (Anderson Siding), missioner de la parròquia de Saint-Quentin, proclamà un programa de colonització, animat per les bones terres agrícoles i la nova línia de ferrocarril.

El 1910 es va començar a construir la vila d'Anderson Siding (nom originari de Saint-Quentin). El 1911, la primera capella; el 1912 l'oficina de correus, el 1913 la primera escola i el 1918 la primera església. El 1919 la vila es passà a anomenar "Saint-Quentin" en commemoració de la victòria canadenca durant la Batalla del Somme (a la Ciutat de Saint-Quentin a la Primera Guerra Mundial. Ja el 1947, es va construir l'Hospital, Hotel-Dieu-Saint-Joseph.

Saint-Quentin fou incorporat com a districte el 1947 i com a village el 1966. El 1992 fou proclamada "ciutat".

Indústria i economia[modifica]

La principal indústria de Sant-Quentin és la forestal. Aquesta dona feina a més de 600 treballadors. L'agricultura és la següent en importància. Així com la ramaderia. Hi ha producció d'ovelles i porcs, així com de patates i cereals. Hi ha múltiples granges. La tercera producció és la de melmelades i xarops d'aurons, de la qual hi ha plantacions.

Turisme[modifica]

Festival Western[modifica]

Des de 1984, Saint-Quentin és l'hoste del Festival Western. Se celebra a mitjans de juliol. És el principal Festival Western de Nova Brunswick. Inclou rodeo, desfilada, focs artificials, activitats infantils, .... El seu principal esdeveniment és el "Pow-Pow", un mercat de músics i performers al principal carrer de la ciutat.

Estació de tren antiga[modifica]

El 2005, es reconstruí l'estació de tren, utilitzada com oficina de turisme i oficina de la cambra de comerç. La ruta del tren ha estat transformada en carril bici i de passeig.

Altres esdeveniments i activitats[modifica]

  • El Festival de l'Érable. Fira dedicada a les melmelades i confitures, iniciat el 2004. Es fa a la primavera.
  • El Carnestoltes. Al febrer. Incorpora activitats hivernals.
  • També és popular el camp de golf i el lloguer de motos de neu.

Referències[modifica]

Ville de/Town of Saint-Quentin, de Pier-Luc i Tommy Castonguay

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Saint-Quentin