Sant Vicenç de Saneja

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Vicenç de Saneja
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXII
Característiques
Estil arquitectònicRomànic
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGuils de Cerdanya (Baixa Cerdanya) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióSaneja. Guils de Cerdanya (Cerdanya)
Map
 42° 26′ N, 1° 54′ E / 42.44°N,1.9°E / 42.44; 1.9
BCIL
IdentificadorIPAC: 7731

Sant Vicenç de Saneja és una església romànica del nucli de població de Saneja a Guils de Cerdanya (Cerdanya), protegida com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Del seu exterior només en destaca el campanar. Disposa de torre quadrada del s. XII -època de la seva construcció- i de forma piramidal, murs de molta grossària i edificat al costat de l'absis. La resta de l'església està molt desfigurada pels afegits i reformes que ha sofert.[1]

Història[modifica]

Només pot significar-se que figura entre les possessions de l'abadia del Canigó al segle xi.[1] Uns retaules de l'església ara es conserven al Museu Episcopal de Vic: un de Sant Jaume de Naüja i un de Sant Vicenç.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Vicenç de Saneja
  1. 1,0 1,1 «Sant Vicenç de Saneja». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 maig 2012].
  2. de Dalmases i Balañá, Núria. Història de l'art català: s.XVI. L'època del Renaixement. Volum 4 de Història de l'art català. Edicions 62, 1986, p. 149. ISBN 9788429719970.