Saqqara

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 22:35, 1 maig 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
La piràmide arruïnada d'Userkaf a Saqqara

Saqqara és una gran necròpolis situada prop de Memfis, al sud del Caire; va estar en ús, des de la dinastia I (3050 aC) fins a l'època cristiana, 540.

El monument més conegut n'és la piràmide escalonada de Djoser, construïda durant la tercera dinastia, així com la piràmide arruïnada del faraó Userkaf, de la dinastia V, situada a l'esquerra.

Saqqara pot ser visitada i es poden veure les tombes de l'Imperi antic. Les més importants són les del faraó Teti (dinastia VI), la del ministre Kagemni (que va governar sota tres faraons diferents) i el Serapeum, el lloc d'enterrament dels bous consagrats al déu Ptah, que va estar en ús durant l'Imperi nou i fins al període ptolemaic. S'hi han trobat uns 20 sarcòfags. Molt a prop, hi ha la piràmide d'Unas, on es troben els primers jeroglífics gravats en una piràmide.

Edificacions més importants

Situació de les edificacions

Patrimoni de la Humanitat

L'any 1979, el conjunt de Memphis amb les seves necròpolis i camps de piràmides (Gizeh, Abusir, Saqqara i Dashur) va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, amb el nom de Memphis i la seva necròpolis, zones de les piràmides des de Gizeh fins a Dashur.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Saqqara