Saviesa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 14:44, 30 juny 2016 amb l'última edició de PanteraRosa (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Prudència, saviesa i coneixement al segle XV

La saviesa és un atribut de l'ésser humà, que li permet prendre decisions justes i perfectament equilibrades, i posar el coneixement en acció. També pot dir-se que la saviesa és la capacitat d'utilitzar el coneixement de manera intel·ligent i noble. En un sentit, és el cúmul de coneixement que tota persona posseeix sobre els temes que domina. En els seus orígens, però, la paraula no estava lligada amb la possessió de coneixements, sinó que significava simplement assaborir i gaudir de la veritat. Per a obtenir la saviesa és necessari desitjar-la. La saviesa es pot adquirir per consells o per l'exemple dels altres.

L'ideal del savi és posterior al de l'heroi, primerament es destaca aquelles persones fortes o enginyoses i més endavant es reivindica la potència intel·lectual, que troben en els cavallers de l'edat moderna la combinació d'ambdós vessants.[1]

Referències


Wikiquote A Viquidites hi ha citacions, dites populars i frases fetes relatives a Saviesa
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Saviesa