Scary Movie

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaScary Movie
Fitxa
DireccióKeenen Ivory Wayans Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióShawn Wayans, Phil Beauman, Aaron Seltzer, Marlon Wayans i Jason Friedberg Modifica el valor a Wikidata
MúsicaDavid Kitay Modifica el valor a Wikidata
FotografiaFrancis Kenny Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMark Helfrich Modifica el valor a Wikidata
ProductoraGold/Miller Productions (en) Tradueix, Wayans Bros. Entertainment (en) Tradueix i Brad Grey Pictures (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorDimension Films Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena7 juliol 2000 Modifica el valor a Wikidata
Durada88 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeVancouver Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost19.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació278.019.771 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema per a adolescents, comèdia de terror i cinema de terror Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióColúmbia Britànica Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmiramax.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0175142 Filmaffinity: 232939 Allocine: 26077 Rottentomatoes: m/scary_movie Letterboxd: scary-movie-2000 Mojo: scarymovie Allmovie: v181302 TCM: 443860 Metacritic: movie/scary-movie TV.com: movies/scary-movie AFI: 61829 TMDB.org: 4247 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Scary Movie pentalogy (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
← cap valor Modifica el valor a Wikidata

Scary Movie és una pel·lícula estatunidenca del 2000 dirigida per Keenen Ivory Wayans i escrita pels seus germans Shawn i Marlon Wayans, que també actuen a la pel·lícula. Les bromes de mal gust, el seu llenguatge groller i escenes escatològiques han estat les claus del seu èxit als Estats Units.

Va ser promogut amb l'eslògan "No hi haurà clemència. No hi haurà vergonya. No hi haurà seqüeles", amb l'última frase fent referència a la tendència de les pel·lícules de terror a convertir-se en llargues sèries.

El 2001, va ser estrenada Scary Movie 2 (amb el més apropiat eslògan de "Mentim"). Una segona seqüela, Scary Movie 3 la va seguir el 2003. Scary Movie 4 (amb l'eslògan "L'última pel·lícula de la trilogia"), va ser estrenada el 14 d'abril del 2006. Encara que va resultar que per al 2011 s'estrenà Scary Movie 5, que sí que seria el final de la saga.

Argument[modifica]

Una jove de dinou anys anomenada Drew Decker està sola a casa una nit i rep una amenaça telefònica d'un home no identificat. Espantada, Drew agafa un plàtan i fuig. L'assassí la persegueix i li esquinça la roba. Drew corre cap a la pista, el seu pare condueix cap a ella i ella el crida perquè l'ajudi, però no l'escolta perquè la mare li fa una mamada i acaba atropellada. L'assassí la remata. L'endemà, una noia anomenada Cindy Campbell es troba amb el seu xicot Bobby i els seus amics Brenda, Ray, Greg, i Buffy. Cindy diu que l'assassinat de Drew va passar exactament un any després que atropellessin accidentalment un home en un passeig i que tiressin el cos des del moll a un llac. Una nit, l'assassí ataca Cindy, però crida la policia i l'assassí escapa. Tot seguit arriba Bobby amb els mateixos guants i el ganivet que l'assassí, cosa que fa que se'n sospiti d'ell, i és arrestat. Més tard, en la pel·lícula, el grup és assassinat un per un: primer Greg, a continuació, Buffy tallant-li el cap amb un tallant i finalment Ray apunyalat per l'orella.

Cap al final, Cindy fa una festa a casa seva; l'assassí apareix i comença a matar persones, i Bobby és alliberat de la presó perquè deixa de ser sospitós. Així,Bobby es presenta a la festa, i ell i Cindy finalment foten. Després, l'assassí apunyala Bobby i desapareix. Mentre Cindy atén les ferides de Bobby, Bobby li dispara a Shorty i revela que ell mai havia sigut apunyalat en realitat. Llavors arriba Ray sa i estalvi, amb una bena al cap i diu que ell i Bobby copien l'assassí en sèrie real. Quan Cindy els pregunta el motiu, Bobby sarcàsticament diu de broma que va ser conduït per ella per culpa de la falta de sexe i que ell i Ray són amants homosexuals que iniciaran una nova vida una vegada matin Cindy. Per ocultar la seva culpa, decideixen apunyalar-se mútuament perquè les autoritats creguin que són víctimes del veritable assassí. Després que Ray apunyala fatalment Bobby, l'assassí real apareix i apunyala Ray.

Finalment, l'assassí ataca Cindy, però ella se les arregla per vèncer. La policia arriba i l'assassí escapa, després porten Cindy a la comissaria, on s'assabenten que el germà de Buffy, Doofy, en realitat fingia el seu retard mental i era el veritable assassí. Cindy troba la seva disfressa al carrer i és atropellada

Repartiment[modifica]

Saga[modifica]

Banda sonora[modifica]

  1. "Too Cool for School"- 2:27 (Fountains of Wayne)
  2. "The Inevitable Return of the Great White Dope"- 3:53 (Bloodhound Gang)
  3. "Stay"- 3:56 (Radford)
  4. "The Only Way to Be"- 3:20 (Save Ferris)
  5. "My Bad"- 3:22 (Oleander)
  6. "Punk Song #2"- 2:46 (Silverchair)
  7. "Everybody Wants You"- 4:11 (Unband)
  8. "Superfly"- 2:55 (Bender)
  9. "I Wanna Be Sedated"- 2:31 (The Ramones)
  10. "Scary Movies (Sequel)- 3:56 (Eminem & Royce da 5'9")
  11. "All About U"- 4:34 (Tupac Shakur, Top Dogg, Yaki Kadafi, Hussein Fatal, Nate Dogg & Dru Down)
  12. "I Want Cha"- 4:37 (Black Eyed Peas)
  13. "What What"- 5:03 (Public Enemy)
  14. "Feel Me"- 3:49 (Rah Digga, Rampage & Rock)
  15. "I'm the Killer"- 3:57 (Lifelong & Incident)