Sediment

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 00:38, 3 oct 2015 amb l'última edició de PereBot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.

Un sediment és una acumulació incoherent de partícules minerals, rocoses o orgàniques, transportades i dipositades per processos físics, o precipitades mitjançant processos químics o bioquímics, en zones marines o continentals.[1]

Es classifiquen en:

  • Sediments detríctics: Són fragments de roques originats per la meteorització mecànica.
  • Sediments químics: Sals minerals que s'han precipitat per l'evaporació d'aigua que les dissolia o per reaccions químiques que han originat substàncies insolubles.
  • Sediments bioquímics: Estan composts per sals minerals que constitueixen les restes inorgàniques dels éssers vius, com les closques, els ossos, les espícules, etc.
  • Sediments orgànics: Estan formats per restes de matèria orgànica d'éssers vius, per exemple, els troncs i les branques enterrades que originaran carbó, i les restes de microorganismes del plàcton que es transformaran en petroli.

Vegeu també

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sediment