Segundo García González

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSegundo García González
Biografia
Naixement1958 Modifica el valor a Wikidata
Balazote (província d'Albacete) Modifica el valor a Wikidata
Mort18 maig 2021 Modifica el valor a Wikidata (62/63 anys)
Activitat
Ocupacióautor de còmic Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables

Segundo García González (Balazote, 1958 - 18 de maig de 2021) era un dibuixant de còmics espanyol que signava amb el pseudònim Esegé.[1] Estava adscrit a la malmesa tercera generació o generació del 70 de l'Escola Bruguera, al costat d'autors com els Germans Fresno's, Joan March o Rovira.[2]

Esegé va iniciar la seva carrera professional en el TBO, on entre 1977 i 1979 va produir la secció Habichuela al costat de Paco Mir, Sirvent, Tha i T.P. Bigart. A partir de 1981, va continuar a Mortadelo la sèrie Neronius, que havia estat creada a Bèlgica com Résidus, tyran de Rome per Blareau i Pierre Guilmard.[3] Va comptar amb la col·laboració de diversos guionistes com Jesús de Cos. Després del tancament de Bruguera, va treballar per a Garibolo de CGE (Tito Sidecar, Pomponius Triponum) i Zipi y Zape d'Edicions B (Don Pyme, Parsley). Ha publicat El Dinosaurio Jeremías a El Periódico de Catalunya i ha col·laborat també a obres col·lectives com Cien cómics con aspirina. La seva última sèrie va ser El Pequeño Quijote (2005) per a la revista infantil Mister K d'Edicions El Jueves.

Referències[modifica]

  1. Abella, Anna. «Muere Esegé, dibujante de la Bruguera de los 70». El Periódico de Catalunya, 18-05-2021.
  2. Armando Matías Guiu en Comic Story-3, encarte del tercer número de Bruguelandia, Editorial Bruguera, Barcelona, 28/09/1981, p. 28 a 29.
  3. Tausiet, Antonio. La Habichuela (del TBO), "13 Rue Bruguera".

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]