Shaolin Soccer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaShaolin Soccer
Fitxa
DireccióStephen Chow
Protagonistes
ProduccióStephen Chow Modifica el valor a Wikidata
GuióStephen Chow
Tsang Kan-Cheung
MúsicaRaymond Wong
FotografiaAndy Kwong Ting-Wo (en) Tradueix i Apple Kwan Pak-Suen (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeHai Kit-Wai (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductoraStar Overseas (en) Tradueix i Universe Entertainment (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenHong Kong, Xina
Estrena12 de juliol del 2001
Durada113 min (versió original xinesa pel cinema)
102 min (DVD de Hong Kong)
87 min (versió internacional de Miramax)
Idioma originalcantonès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia
arts marcials
Temafutbol i Kungfu Xaolin Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióShanghai Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Premis

Lloc webmiramax.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0286112 Filmaffinity: 840049 Allocine: 43986 Rottentomatoes: m/shaolin_soccer Letterboxd: shaolin-soccer Mojo: shaolinsoccer Allmovie: v255292 TCM: 532871 Metacritic: movie/shaolin-soccer TV.com: movies/shaolin-soccer TMDB.org: 11770 Modifica el valor a Wikidata

Shaolin Soccer (en xinès 少林足球, cantonès Siu lam juk kau, pinyin Shàolín Zúqiú) és una comèdia de Hong Kong del 2001, co-escrita, dirigida i protagonitzada per Stephen Chow, a qui va proporcionar-li la seva fama internacional. Al moment de la seva estrena a Hong Kong, va convertir-s'hi en la pel·lícula de més èxit de tots els temps. La pel·lícula va innovar en introduir, gràcies als nombrosos efectes especials digitals, un "estil manga" aplicat a personatges reals.

Argument[modifica]

Explica com Fung, un antic futbolista professional marginalitzat des de fa anys a causa d'interessos mafiosos, es troba amb Sing, un jove monjo shaolin; veient que l'art del kung-fu shaolin pot ser una arma fatal aplicada al futbol, Fung proposa a Sing de crear un equip professional. Sing, que erra per la ciutat des de la mort del seu mestre, hi veu l'oportunitat de fer conèixer el kung-fu a les masses i accepta de reunir els seus germans, cadascun dels quals gaudeix de superpoders en les arts marcials.

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

El 2004, Miramax va ocupar-se de la seva distribució internacional, presentant-ne una versió reduïda a només 87 minuts (la versió original xinesa en feia 113). En aquesta versió (l'única disponible als països occidentals), la trama és lleugerament modificada, les escenes considerades massa violentes han estat tallades o alterades i la música és lleugerament diferent. La versió en DVD sense talls només va publicar-se a Àsia i inclou subtítols en anglès.

Premis[modifica]

Shaolin Soccer va rebre 14 nominacions als Hong Kong Film Awards del 2002 i va obtenir set premis, entre els quals els de la millor pel·lícula, millor director, millor actor i millors efectes visuals.[1]

Referències[modifica]

  1. «21st Annual Hong Kong Film Awards». LoveHKFilm.com. [Consulta: 25 març 2009].