Snakeboard

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Streetboards

L'snakeboard (també anomenat streetboard) és un skate articulat que consta de dues plataformes situades a cada banda i unides per una plataforma al mix fixa. Aquestes parts mòbils tenen dues anses on i posem els peus i fan que aquesta plataforma pugui firar 290º (depenent del tipus de kingpin i fangs peus cap a dins i cap a fora i al mateix temps moure les espatlles en el mateix sentit mantenint el tronc i la cintura recta. Aquest moviment produeix una cinètica que permet lliscar fins a 35km/h en pla. Aquest moviment recorda al d'una serp sobre el desert, d'aquí el seu nom.) Va ser inventat per James Fisher i Oliver Macleod[1] en l'any 1989 que van tenir la idea de convinar elements del snowboard i del surf en Més endavant en l'any 2000 WSA (Associació Mundial de Streetboard) li va canviar el nom al esport ja que snakeboard és una marca registrada que va pertànyer al monopoli del fabricant inicial, el seu nom actual és Streetboard.

Història[modifica | modifica el codi]

Skatex International (Pty) Ltd és el nom de la primera empresa que va fabricar els consells d'aquest tipus i va ser l'empresa inventora original. Skatex Internacional va ser llicenciat en Snakeboard EUA per vendre i distribuir les targetes en els Estats Units, l'esport ràpidament es va fer conegut com "snakeboarding". James Fisher, Simon King i Oliver Macleod Smith propietat conjunta de les patents i marques registrades en aquest esport. A finals de 1990, els inventors llicència PMS (Regne Unit), un detallista de joguines, per al fabricant "Sydewynder" sota llicència. Més de 50.000 Sydewynders es van vendre al Regne Unit i Europa.[2] Els inventors, va enumerar el seu mercat Snakeboard companyia AIM International, una divisió de la Borsa de Valors de Londres. Més tard hi va haver una adquisició inversa de Snakeboard Internacional per una companyia anomenada Sports MT. Sports MV finalment va deixar de fabricar el Snakeboard. No obstant això, l'esport sobreviu avui en dia amb més taules avançades, i és cada vegada més conegut com a streetboarding. S'ha conegut també com un pivotboard, swingboard i altres derivats.

L'snakeboard és autopropulsat i no hi ha necessitat de tocar un peu a terra. A més, és considerablement més fàcil de generar i mantenir l'impuls que en un monopatí. Per realitzar un truc, els peus han d'estar lligats a la taula, el que fa que sigui més difícil "rescat" d'un truc o desmuntar. També cal assenyalar que mentre que els reposapeus limitar la quantitat que un ciclista pot manipular la placa, sinó que també faciliten certes tècniques. Igual que un snowboarder, el ciclista pot realitzar girs i tombarelles més i més lluny que qualsevol patinador. Alhora, això significa que una corba d'aprenentatge més ràpid. Mentre que un skater passaran setmanes aprenent les maniobres més bàsiques, com el Ollie, o salt, un streetboarder (snakeboarder) simplement ha de lligar-se a si mateix a la junta, i saltar com ho faria sense la taula adjunta.

Modalitats[modifica | modifica el codi]

 • Real Street. Es practica al carrer utilitzant mobiliari urbà, voreres baranes escales; o sobre tasques pendents pisos de superfícies llises i desnivells.
 • Street. Es practica al carrer o en recinte de l'ONU amb el paràgraf ines instal·lacions designed this fi: funbox, rampes de llançament, quarterpipes, wallrides o qualsevol tipus a excepció de mini rampa i half pipe. Modalitat de Competició Mundial.
 • Mini Ramp. Es practica en una Instal·lació amb forma de doble U Amb Una corba Que No Arriba un 90 º Tenir en seu vèrtex superior. No Mas serveis sol Alta de 2 metres d'Altura. Modalitat de Competició Mundial.
 • Vert (o Half-Pipe). Es practica en una instal·lació amb forma d'U amb una corba que pot arribar a un angle de 90º. Els vèrtexs superiors són entre 10 cm i 100 cm, sol tenir 3 o més metres d'altura. Modalitat de Competició Mundial.
 • Best Trick. Es duu a terme en qualsevol instal·lació. Es tracta de fer el millor truc ia mar Per Dificultat Dificultat Tècnica o Per Tècnica i Risc (aquest darrer és el més valorat). Modalitat de Competició Mundial.
 • Down Hill. Es practica normalment a l'ONU port de muntanya i si tracta d'arribar El Primer al peu de muntanya.
 • Boarder Cross. Es practica a l'ONU circuit amb obstacles. Pendents, corbes i salts.
 • Slalom

Parts[modifica | modifica el codi]

 • Plataformes (foot plates). Poden ser de plàstic o de fusta laminada. És on es col·loquen els peus. En general, porten una pel·lícula de fibra de vidre perquè no rellisquin els peus. Les de snakes per freestyle són més resistents i amples per facilitar els grindings en canvi les de half-pipe són més estretes i lleugeres. Les plataformes consten d'uns forats per col·locar els footstraps.
 • Barra (X-Bar). És la barra que uneix les dues plataformes. Poden ser de plàstic o de fusta. Les barres de plàstic són molt més resistents, ho aguanten tot. Els snakes amb barra de fusta, no són tan resistents, però en tenir la barra més ampla proporcionen una major estabilitat. També hi ha diferents longituds per obtenir més mobilitat o comoditat.
 • Rodes. Les rodes poden ser de diferents dureses i diàmetres. Les toves (79) garanteixen més adherència i s'utilitzen per street i les més dures (90) per halfpipe que són més ràpides. Les de diàmetre més reduït (62mm) són per street i els de diàmetre més gran (72mm) halfpipe.
 • Coixinets (bearings):Els coixinets són molt importants ja que d'ells depèn la suavitat i seguretat de la conducció. Els Abec 1 i 3 són recomanables per half i salts i els Abec 5 només per descensos.
 • Eixos (axle):En els eixos hi ha els coixinets, les rodes i els amortidors. Són el centre de rotació de snake. Poden estar fabricats de niló o d'alumini. Els eixos de niló et permetran grindar amb més facilitat quan vagis pels carrers a la recerca de vorades.
 • Fixacions (footstraps). Poden ser de velcro tant footstraps com hellstraps, encara que també hi ha heelstraps elàstics de plàstic. També hi ha les fixacions de tipus snowboard.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Snakeboard Modifica l'enllaç a Wikidata
 1. Snakeboarder.com
 2. The Snake Concept