Societat Fabiana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Societat fabiana)
Infotaula d'organitzacióSocietat Fabiana

EpònimQuint Fabi Màxim Berrugós Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusfàbrica d'idees Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació4 gener 1884
FundadorEdith Nesbit i Hubert Bland Modifica el valor a Wikidata
Localització dels arxius
Governança corporativa
Seu

Lloc webfabians.org.uk Modifica el valor a Wikidata
Facebook: fabiansociety Twitter (X): thefabians Vimeo: fabiansociety Modifica el valor a Wikidata

La societat Fabiana o Fabian Society és un moviment intel·lectual britànic que ha tingut un paper clau durant més d'un segle en el desenvolupament de les idees i les polítiques públiques progressistes, en l'àmbit del centreesquerra electoral.

Objectius[modifica]

Els seus objectius són els d'aportar solucions als reptes socials, econòmics i polítics tant del Regne Unit com de la resta del món industrialitzat en el context d'una societat canviant i una economia global.

Activitat[modifica]

La seva activitat principal és la d'explorar les idees i reformes que defineixen les polítiques progressistes dels propers segles.[1]

Història[modifica]

És el laboratori d'idees més antic del Regne Unit, únic en la seva forma d'organització. Està afiliat al partit laborista però és una organització independent. A través de les seves publicacions, conferències i seminaris la societat és una plataforma per al debat públic obert.

Fabians famosos[modifica]

Entre els fabians més famosos hi ha en George Bernard Shaw, Flora Drummond, H.G. Wells, Beatrice i Sidney Webb, Oscar Wilde, Annie Besant, l'educadora socialista Margaret McMillan així com tots els primers ministres laboristes.

Referències[modifica]

  1. Belchem, John. Diccionario Akal de Historia del siglo XIX (en castellà). Madrid: Akal, 2007, p. 187. ISBN 9788446018483. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Societat Fabiana