Son Serra de Marina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaSon Serra de Marina
Imatge

Localització
Map
 39° 44′ N, 3° 14′ E / 39.74°N,3.23°E / 39.74; 3.23
EstatEspanya
Comunitat autònomaIlles Balears
IllaMallorca
MunicipiSanta Margalida Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal07459 Modifica el valor a Wikidata

Son Serra de Marina és un poble costaner que ha esdevingut nucli urbà del terme de Santa Margalida situat a la Badia d'Alcúdia,[1] a Mallorca entre Can Picafort i la Colònia de Sant Pere. Té una població de 726 habitants (2008). La Necròpoli de Son Real està a l'oest del poble.

És un important nucli turístic a l'estiu malgrat no compti amb una gran oferta hotelera però sí de restauració. A començaments dels anys 70, Son Serra és un dels principals nuclis turístics de l'illa que cada any gaudeixen els visitants de qualsevol part. Són moltes persones que venen a Son serra de lloguer per gaudir de les platges verges, bars/restaurants, excursions en cavall, etc.

Llocs d'interès

L'Illot des Porros: és un illot del nord de Mallorca que pertany al municipi de Santa Margalida. Fa uns 3.050 m². Segons les fonts, es troba a 120 metres de Mallorca i la seva altitud màxima és de 2,3 metres. Forma part de la necròpolis de Son Real, ocupada des de l'edat del ferro fins a l'època romana.

El torrent de na Borges: és ,amb de més de 40 km de longitud, el curs d'aigua més llarg de Mallorca. Alhora recull l'aigua d'una de les conques hidrogràfiques més grans de l'illa amb més de 330 km². Aquest curs d'aigua no és permanent, però porta aigua bona part de l'any, sobretot el curs mitjà i baix. Neix entre Manacor i Felanitx, corre cap al nord, travessa els municipis de Vilafranca de Bonany, Petra, i Santa Margalida i arreplega les aigües de l'oest de les serres de Llevant.

La necròpolis de Son Real: és un jaciment arqueològic d'extraordinària importància. És situada vora la mar a la possessió de Son Real, avui finca pública del govern de les Illes Balears, a les proximitats de Can Picafort, municipi de Santa Margalida. Aquesta necròpolis va ser construïda durant el període talaiòtic, i es va fer servir fins al s. II aC. Ha romàs abandonada molts anys fins que es va promoure la seva conservació i la represa del seu estudi a partir dels anys noranta del segle xx. Actualment és un jaciment consolidat i amb bon estat de conservació. La necròpolis es troba dins el terme municipal de Santa Margalida i és de caràcter públic. S'hi pot accedir a peu des de la desembocadura del torrent de Son Bauló, vorejant la costa en direcció sud-est uns 20 minuts fins a arribar a la punta dels Fenicis, on es troba el jaciment.

Dunes de Son Serra: són unes muntanyes d'arena naturals situades dins al devora del torrent de na Borges. Per arribar-hi hauries de consultar a algú que es conegui el camí perquè sinó es ben difícil de trobar-ho.

Referències[modifica]