Spathiphyllum

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuSpathiphyllum Modifica el valor a Wikidata

Spathiphyllum cochlearispathum Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreAlismatales
FamíliaAraceae
GènereSpathiphyllum Modifica el valor a Wikidata
Schott, 1832

Spathiphyllum és un gènere de plantes amb flors que conté unes 40 espècies. Algunes es fan servir com a planta d'interior. Són originàries de les regions tropicals d'Amèrica i del sud-est d'Àsia (Mèxic, Amèrica tropical, Malàisia i l'oest del Pacífic) i es troben habitualment entorn de rius i rierols.

Aquestes plantes poden créixer en ambients amb una temperatura superior a 18 °C i només cal evitar ser posada en corrents d’aire. Necessiten més atencions que els potus, sobretot a l'estiu, ja que necessiten ser més regades i apartades de la llum solar directa. Les plantes del gènere Spathiphyllum, però, poden absorbir els cinc contaminants en l'aire analitzats pel report de Wolverton (formaldehid, benzè i xilè, monòxid de carboni i tricloroetilè).

Són plantes herbàcies perennes molt longeves i de fulla persistent, que fa de 12–65 cm de llargada i 3–25 cm d'amplada. Les flors es fan en un spadix, envoltat per una espata de 10–30 cm de llargada, blanca, groguenca o verdosa. No li cal gaire llum per a sobreviure.

Algunes espècies


Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Spathiphyllum