Stanley Morison: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:

{{FRR}}
{{millorar}}
{{millorar}}
'''Stanley Morison''' va néixer a Wanstead, Essex, va passar la major part de la seva infància i els primers anys d'adult a la casa de la família situada a Farfaix Road, Harringay.
'''Stanley Morison''' va néixer a Wanstead, Essex, va passar la major part de la seva infància i els primers anys d'adult a la casa de la família situada a Farfaix Road, Harringay.

Revisió del 12:13, 23 oct 2010

Stanley Morison va néixer a Wanstead, Essex, va passar la major part de la seva infància i els primers anys d'adult a la casa de la família situada a Farfaix Road, Harringay. El seu pare va abandonar la família i ell va haver d'abandonar l'escola l'edat de 14 anys per treballar a una oficina, per tant va ésser totalment autodidacta. Es va convertir en assistent editorial de la revista Imprant el 1913. Va ser empresonat durant la primera Guerra mundial, degut a que era un objector de consciència. El 1918 és va convertir en supervisor de disseny de Pelican Press, aquesta situació va ser seguida per una smiliar en el Cloister Press

El 1922 va ser membre fundador de Fleuron society dedicada a qüestions típografiques (un fleuron es una flor o adorn tipogràfic), va editar la revista d'aquesta societat duran cinc anys de 1925-1930.La qualitat de les il·lustracions de la publicació i la impressió es consicera excepcional. Del 1923 al 1925 va ser redactor/escriptor per a Personal Annual, una revista d'arts gràfiques.

Des de 1923 fins al 1967 Morison va ser consultor tipogràfic per la Monotype Corporation. En la dècada de 1920 i 1930, el seu treball dintre de Monotype inclou la investigació i adaptació dels tipus de lletra històrics, com la reactivació dels tipus de lletra Baskerville i Bembo. Va aconseguir ampliar enormement la gamma de tipus de lletra de la companyia i influeix de forma destacable en el camp de la tipografia, sobretot, degut a la reelaboració de set tipografíes del passat.És tractava d'un canvi revolucionari, aquestes noves tipografies marcaven l'inici d'una renaixença tipografica.

Abans de Morison les tipografies usades en la impremta anglesa van ser la Plantin i la Calson

Morison va ser també consultor tipogràfic per al diari The times des de 1929 fins al 1960.

Morison va ser triat dissenyador reial per a la industira el 1960 i va ser membre del consell editorial de la Enciclopedia Britanica de 1961 fins la seva mort el 1967 a Londres. Altres tipus de lletra que ha dissenyat Morison per la Monotype Corporation inclouen Blade (1923) i Bembo (1929)

Referències

http://es.wikipedia.org/wiki/Stanley_Morison

http://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Morison

http://www.unostiposduros.com/?p=607