Stereum

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuStereum Modifica el valor a Wikidata

Stereum hirsutum Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneFungi
ClasseAgaricomycetes
OrdreRussulales
FamíliaStereaceae
GènereStereum Modifica el valor a Wikidata
Pers., 1794
Tipus taxonòmicStereum hirsutum
Nomenclatura
ExautorHill Modifica el valor a Wikidata

Stereum és el gènere tipus de la família de fongs Stereaceae dins l'ordre Russulales. Fins recentment, aquest gènere va estar classificat dins la família Corticiaceae, de l'ordre Corticiales. Stereum conté 27 espècies amb una àmplia distribució.[1]

Hàbitat[modifica]

Les espècies de Stereum viuen en tota mena de fusta morta (inclosa la d'alzina), fusta dura o fulles mortes. De vegades es troben en fulles vives.

Característiques[modifica]

Les espècies de Stereum no tenen tubs. Són simplement petites membranes que apareixen sovint en la fusta morta. Per la part de sota dels fongs hi ha espores però cap estructura més, per exemple làmines. Com la majoria dels membres de la seva família, els Stereum no tenen fíbules i les espores són amiloides.

Les espècies es poden dividir en dos grups: les sagnants (aquelles que exsuden un líquid roig quan es tallen, de manera similar al gènere Lactarius) i les no sagnants (aquelles que no ho fan). Diversos autors fins i tot han format un gènere diferent per a les espècies sagnants de Stereum: Haematostereum.

Taxonomia[modifica]

N'hi ha moltes; de bon tros la més comuna és Stereum hirsutum.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Stereum
  1. Kirk MP, Cannon PF, Minter DW, Stalpers JA.. Dictionary of the Fungi. 10th edition. Wallingford: CABI, 2008, p. 665. ISBN 0-85199-826-7. 
  2. 2,0 2,1 2,2 See the entries in Index Fungorum for the current names and synonyms.

Enllaços externs[modifica]