Steve Vai

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSteve Vai

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement6 juny 1960 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Carle Place (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióBerklee College of Music
Musicians Institute
Carle Place High School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Alçada183 cm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióguitarrista, productor discogràfic, músic, compositor, compositor de cançons Modifica el valor a Wikidata
Activitat1978 Modifica el valor a Wikidata –
GènereRock dur Modifica el valor a Wikidata
Influències
InstrumentGuitarra Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficFavored Nations Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugePia Maiocco (1988–) Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webvai.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0005518 Allocine: 228177 Allmovie: p72560 TV.com: people/steve-vai TMDB.org: 92704
Facebook: stevevai Twitter (X): stevevai Instagram: stevevaihimself Youtube: UCdkBa5GZKEAfiTjqfqotWhQ Youtube: SteveVaiHimself TikTok: stevevai Souncloud: stevevaihimself Spotify: 32Jb1X3wSmmoHj2epZReZA iTunes: 465118 Last fm: Steve+Vai Musicbrainz: 5e7ccd92-6277-451a-aab9-1efd587c50f3 Songkick: 404702 Discogs: 221183 Allmusic: mn0000045475 Deezer: 1902 Modifica el valor a Wikidata
Steve Vai
Concert a Florència

Steven Siro "Steve" Vai (nascut el 6 de juny de 1960 a Carle Place, Nova York, EUA). És un guitarrista i compositor nord-americà.

Ja des de petit el jove Vai es va interessar per les bandes de Rock com Jimi Hendrix, Alice Cooper i Led Zeppelin, de les quals ell va decidir aprendre a tocar la guitarra. Mentre cursava batxillerat va començar a rebre lliçons d'un estudiant més gran (Joe Satriani), i tocava en nombroses bandes locals. Als 18 anys se'n va anar a estudiar al Berklee College of Music, on va quedar fascinat per la música de Frank Zappa, qui després de trobar-se amb Vai per primera vegada va quedar molt impressionat de les habilitats del jove músic. Després de la seva graduació va entrar a formar part de la banda d'en Zappa.

Quan va deixar Zappa el 1980 es va traslladar a Califòrnia on va gravar el seu primer àlbum Flex-Able i va tocar amb altres grups. El 1985 va substituir Yngwie Malmsteen com a guitarrista solista a la banda Alcatrazz, amb els quals va gravar l'àlbum Disturbing the Peace. Més tard, l'any 1985, va entrar a la formació de l'ex-cantant de Van Halen Dave Lee Roth per gravar els àlbums Eat 'em and Smile i Skyscraper. Després, el 1990 Vai va substituir al guitarrista Adrian Vandenberg a la banda britànica Whitesnake, després que Vandenberg hagués de ser operat per una malaltia als nervis del canell just abans de la gravació del disc Slip of the Tongue.

Steve Vai continua fent gires regularment avui en dia, bé sigui amb la seva pròpia banda o amb el que una vegada va ser el seu professor Joe Satriani dins de la formació anomenada G3.

És un guitarrista que ha aportat la seva música en bona quantitat de pel·lícules; Dudes, Bill & Ted's Bogus Journey i Ghosts of Mars. També va aparèixer a Crossroads, en un duel amb l'actor Ralph Macchio, la guitarra del qual va ser doblada pel mateix Vai.

Grava les seves creacions en dos estudis; The mother ship i The harmony hut. Hi combina la seva signatura particular de guitarra amb una quantitat considerable d'efectes.

Vai està casat i té 2 nens, Julian Angel i Fire, amb Pia Maiocco, la baixista que va formar el grup Vixen.

Com a passatemps es coneix que té una gran afició a les abelles, tanta que els seus insectes produeixen una mel que Vai ven per a la fundació makeanoise.com.

Vai té la seva pròpia línia de guitarres, la sèrie JEM d'Ibanez.

Va rebre un Grammy l'any 1991.

Discografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Steve Vai